Porotherm teljesítménynyilatkozat-kereső

Ezen az oldalon találja a téglák, falazati- és födémelemek dokumentumait. A teljesítménynyilatkozatokat 10 évig megőrizzük és az Ön rendelkezésére bocsátjuk.  A nyilatkozat letöltéséhez minden esetben szükség lesz adott termékhez tartozó CE jelre (teljesítménynyilatkozat-számára).

Az Európai Unió 305/2011-es rendelete, mely az építési termékekre vonatkozik, előírja, hogy a gyártóknak rendelkezniük kell az ún. DoP-pal (angolul „Declaration of performance“), azaz teljesítménynyilatkozattal. A teljesítménynyilatkozat elkészítésével a gyártó felelősséget vállal azért, hogy a termék megfelel a nyilatkozatban rögzített teljesítmény(ek)nek. A teljesítménynyilatkozat alapján (honosított harmonizált termékszabvány alapján készülő termékeknél) a gyártónak a termékeire CE-jelölést (franciául „Communautés Européennes“) kell elhelyeznie ahhoz, hogy azokat forgalomba hozhassa. Ha a gyártó nem állított ki teljesítménynyilatkozatot, akkor a termék CE jelölést sem kaphat.

CE kereső segítségével

A nyilatkozat letöltéséhez szükség lesz a termék címkéjén található CE jelölésre, melyet a keresőbe beírva könnyedén letöltheti a szükséges nyilatkozatot.

QR kód beolvasásával

Használja okostelefonját, és olvassa le a címkén lévő QR-kódot.

Letölthető nyilatkozatok: falazati kiegészítők, födém elemek és rendszer nyilatkozatok

Egyes falazati kiegészítőink, illetve a födémelemek esetében a teljesítménynyilatkozat a lenti listából is letölthető. Ugyanitt egy kattintással elérhetőek Porotherm rendszernyilatkozatok is.

Construction worker checking alignment of mineral-wool filled clay block
© Uwe Strasser

CE kereső segítségével:

Vigye fel „CE kereső” mezőbe a címkén található CE kódot. A címkén lévő adatok közül csak a CE szavak által határolt területen lévő számokat kell beírni. Falazóelemek esetén a termékbe égetve is megtalálható a szükséges adatsor.

Man during the installation with roller of Porotherm BIO PLAN

QR kód beolvasásával:

Tégla, áthidaló, födémgerenda, födémbéléstest és habarcs termékeink esetében a csomagoláson található QR segítségével is letölthetőek teljesítménynyilatkozataink. Okoseszköze segítségével, egyszerűen olvassa be a kódot, majd töltse le a szükséges teljesítménynyilatkozatot.

Falazati kiegészítők, födém elemek és egyéb rendszer nyilatkozatok

A falazat kiegészítők (áthidalók), födém elemek, illetve rendszereink esetében a teljesítménynyilatkozatokat a következő lista tartalmazza. 

Partnerkereső