Amit tudni kell a Wienerbergerről
Amit tudni kell a Wienerbergerről
Amit tudni kell a Wienerbergerről

A Wienerberger Csoport

A cég rövid története

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja.
 
A céget Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén is Európában. A Wienerberger a bécsi tőzsde alapítójaként stabil, globális gazdasági szereplő.
 
A Semmelrock több, mint 60 éve használ korszerű designt, technikai „know-how”-t és modern gyártási ciklusokat, hogy trendeket és szabványokat állítson fel a térkő gyártás területén, így vezető pozíciót elérve a tájépítészeti megoldások kidolgozásában Közép-Kelet Európában.
 
2022. januártól a Semmelrock is a Wienerberger Csoport részeként áll az építkezők rendelkezésére.

Szerte a világon az építkezők szolgálatában

Összesen 27 országban vagyunk jelen, Európában, Észak-Amerikában és Indiában. Az üzletág Európában és Indiában együttesen 200 gyárban állítja elő termékeit: falazótéglákat, áthidalókat és kerámia födémrendszereket, homlokzatburkoló téglákat, valamint kiváló minőségű kerámia tetőcserepet és kiegészítőket, beton térkövet és lapokat, kerítés elemeket. A vállalat világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat.

Küldetésünk és jövőképünk

Az emberek lakhatásának minőségét energiahatékony, kiváló és tartós építőanyagokkal kívánjuk javítani. Fontos számunkra, hogy egészséges, minőségi és fenntartható otthonok épüljenek Magyarországon.

Az új építési, felújítási és infrastrukturális projektekhez kínált innovatív, fenntartható megoldásainkkal javítjuk az emberek életminőségét és megóvjuk világunkat a jövő generációinak. Jövőképünk, hogy a fenntartható építőanyagok és építési rendszermegoldások legelismertebb képviselője, valamint helyi piacaink preferált munkáltatója lehessünk.  

Jövőképünk fókuszában a következők állnak: 

  • az emberek 
  • a bolygónk 
  • a kényelem

Vállalati értékeink

Bizalom

Vállalatunk számára a bizalom a sikeres együttműködést hozza el, amivel számíthatunk egymásra, képesek vagyunk egy csapatként dolgozni és biztosítjuk, hogy betartsuk az egymásnak tett ígéreteinket. 

Tisztelet

A Wienerberger számára a tisztelet, a mások és a környezet iránti megbecsülést és felelősségvállalást jelenti. Célunk, hogy őszintén kommunikáljunk munkatársainkkal és figyelmesen meghallgassuk őket, mert ez a közös megértés kulcsa. 

Szenvedély

Céljaink megvalósításához szorosan kapcsolódik egy belső mozgatórugó, ami a hétköznapokban előrevisz minket. A szenvedély nemzetközi szinten való hatékony fejlődésünk egyik legfőbb eleme. 

Kreativitás

A kreativitás új perspektívákat nyit meg előttünk. Ha nem elégszünk meg a jól megszokott megoldásokkal és van bátorságunk letérni a megszokott útról, képessé válunk arra, hogy könnyebben alkalmazkodjunk a változásokhoz.

Hivatalosan is „Családbarát hely” a Wienerberger

Különleges elismerésben részesült a világ legnagyobb téglagyártója, a Wienerberger hazai vállalata. A piacvezető Porotherm téglákról és nagy múltú Tondach tetőcserepekről ismert társaság immár hivatalosan használhatja a „Családbarát hely” címet, miután teljesítette az ehhez szükséges kritériumrendszert. A Wienerbergernél nagy gondot fordítanak a dolgozóik, és azok családjainak jóllétére, amit most a független bírálóbizottság értékelése is megerősített.

A vezetőség számára hosszú idő óta alapvetés, hogy az elégedett alkalmazottak nélkül nem lehet fenntartható fejlődést elérni. Ehhez pedig a versenyképes fizetéseken túl, biztosítani kell a munkatársak és szeretteik életkörülményeinek javítását, hogy a cég és dolgozói között stabil és erős bizalmi kapcsolat épüljön ki. Mindez tükrözi a Wienerberger azon hitvallását is, amely szerint a kiegyensúlyozott család a legfontosabb értékek egyike, s az ehhez szükséges harmónia megteremtésében a szülőket foglalkoztató társaságoknak is felelőssége van. Az említetteken túl a cím elnyerése lehetőséget is jelent a Wienerberger számára, hiszen ez érezhető előnyt biztosít a feszített munkaerőpiacon a minőségi munkavállalókért folytatott versenyben.

A bírálóbizottság az audit során több területet is kiemelt a vállalati programok közül, amelyek nagyban hozzájárultak az elismerés odaítéléséhez. Ilyen többek között a visszatérést segítő képzések – például szakmai továbbképzések – a gyermekgondozási vagy ápolási szabadságon lévők számára, a kedvezményes üdültetési lehetőségek a családtagok számára is, a dolgozók szeretteire is kiterjedő közösségépítő programok szervezése. Ide tartozik az élet- és balesetbiztosítás a munkabalesetekre vonatkozó biztosításokon felül is, illetve az olyan szolgáltatások (egyebek mellett a kedvezményes telefonflotta) elérhetővé tétele a család minden tagja számára, amellyel érdemben csökkenthetőek kiadásaik. 

A Wienerberger magyarországi története lassan három évtizedre nyúlik vissza, a világ legnagyobb falazótégla gyártója 1990-ben hozta létre itthoni cégét. Az eltelt időben a hazai piac meghatározó, mintegy 800 főt foglalkoztató építőipari alapanyaggyártójává nőtte ki magát. Az üzleti sikerek mellett a Wienerberger büszke arra, hogy most már hivatalosan is családbarát munkahellyé vált. Ez megerősített minket abban a hitvallásunkban, hogy minden egyes döntésünk során vegyük figyelembe a döntések munkavállalókra és családjaikra vonatkozó hatásait. A cím elnyerése után is folyamatosan keressük, hogy mit tehetünk még a munkavállaóinkért és családjaikért. – tette hozzá Tarsoly József, a Wienerberger zRt. Igazgatóságának elnöke.

Management

Tarsoly József

Igazgatóság elnöke - Ügyvezetés

Bencze Norbert

Igazgatósági tag - Gazdasági Igazgatóság

Felegyi Mihály

Igazgatósági tag - Termelési Igazgatóság

Potos János

Igazgatósági tag - Értékesítési és Marketing Igazgatóság

Burai Zsolt

Business System & Solutions Manager

Partnerkereső