Tondach tradicionális tetőcserepek

Tondach tradicionális tetőcserepek

Van olyan szépség, ami örök

Tradicionális tetőcserepeinkben egyszerre van jelen a hagyomány, a természetesség és a korszerű minőség.

A tradicionális, íves vágású, téglavörös vagy piros színű tetőcserép már a gyerekrajzokon is elválaszthatatlan része a házaknak.

A jellegzetes, de letisztult formavilágú tradicionális tetőcserepeinkből árad az igazi kerámia természetessége, amely a legegyszerűbb épületektől a legmodernebb épületekig tökéletessé varázsolja a háztetőt.

Nem véletlen, hogy családi házak felújítása mellett történelmi épületek, műemlékek és középületek felújításánál is előszeretettel választják ezeket a modelleket, melyek a tetőcserepek eredeti formáját jelenítik meg.

Érezze az igazi kerámia természetességét!

Az agyag évezredek óta fontos része az emberi életnek – a természet ajándéka, éppúgy, mint a föld, a levegő, a víz, vagy akár a tűz.
Annyira természetes alkotóelemévé vált lakókörnyezetünknek, hogy szinte észre sem vesszük a jelenlétét, ott rejtőzik a falakban, a tetőcserepekben, vagy akár a kertben, konyhában is. Az ókori Mezopotámia óta használjuk, hisz emberközeli és megbízható: mert stabil, tartós és biztonságos, és persze időtálló, ugyanakkor nem szorul karbantartásra. 

Miért jó az agyag, mint cserép alapanyag?

Ismerje meg közelebbről ezt az évszázadok óta használt, sokszorosan bizonyított anyagot!

A kerámia tetőcserép összes előnyös tulajdonsága az alapanyagának, vagyis az agyagnak köszönhető. Évezredes történelme alatt bizonyította, hogy az égetett kerámia kiválóan állja az idő és az időjárás próbáját. Mivel a cserép a maximális törőszilárdságát már a kiégetés pillanatában eléri, a kész tető is az első pillanattól kiemelkedően bírja a terhelést.

Tradicionális termékcsaládunk kiemelt tagjai

Tondach Kékes

Ívesvágású és egyenesvágású tetőcserép

A Kékes a legnépszerűbb hagyományos hornyolt tetőcserepünk, amely könnyen felismerhető jellegzetes tripla csíkozásáról. Azoknak ajánljuk, akik kötődnek a hagyományokhoz, és a jól bevált megoldásokhoz. A cserépfelületen található barázdák az optimális vízelvezetést szolgálják, és amellett karakteressé teszik a fedésképet. Elérhető FusionProtect felületkezeléssel is, 3 különböző színben.

Nézze meg termékeinket!

Tondach Kékes Plus

Ívesvágású és egyenesvágású tetőcserép

A Kékes Plus a népszerű Kékes tetőcserepünk továbbfejlesztett változata, és magas törőszilárdságnak köszönhetően még jobban ellenáll a külső hatásoknak. Azoknak ajánljuk, akik a hagyományos formát szeretnék ötvözni divatos színekkel. Elérhető már FusionProtect felületkezeléssel is, 3 különböző színben: antracit, rézbarna és sötétbarna.

Nézze meg termékeinket!

Tondach Pilis

Ívesvágású és egyenesvágású tetőcserép

Ma is sokakat rabul ejt a jellegzetes vidéki stílusú tető látványa, amely a Pilis tetőcseréppel ma már gazdaságosabban megvalósítható a hagyományos megoldásokhoz képest.

A Pilis kerámia tetőcserép klasszikus és praktikus választás az egyszerű formák kedvelőinek! Letisztult vonalak, egyszerűség, és mindez rendkívül gazdaságosan.

Elérhető FusionProtect felületkezeléssel is, a 3 különböző színben.

Nézze meg termékeinket!

Tondach Pilis Max

Ívesvágású és egyenesvágású tetőcserép

A Pilis Max a hagyományos Pilis tetőcserepünk új generációja, mely a hagyományokra épülő modern megoldás. A Pilis Max alsó éle sima, tökéletesen idézi a hagyományos hódfarkú cserepeket. Innovatív megoldásunkkal az eredetire megtévesztésig hasonlító módon állítható elő a hódfarkú cserépfedés megjelenése egy hornyolt tetőcseréppel. Elérhető FusionColor felületkezeléssel is Natur téglavörös színben.

Nézze meg termékeinket!

Tondach Hódfarkú

Ívesvágású és szegmensvágású tetőcserép

Az íves- és szegmensvágású Tondach Hódfarkú tetőcserép a legegyszerűbb parasztháztól a legmodernebb épületig minden tető méltó koronája lehet.

A Hódfarkú kerámia tetőcserép kiválóan alkalmas ívek, hajlatok, például vágás nélküli vápa, ökörszemablak, élgerinc, megtörés nélküli hajlított tetősíkok vagy kör alaprajzú tornyok kialakítására. A Tondach Hódfarkú tetőcserép használata különleges és látványos építészeti elemek megalkotását is lehetővé teszi. Méretek: 18x38 cm és 19x40 cm. Vágási formák: szegmens és félköríves. Már FusionProtect felületkezeléssel is, a szegmensvágású 3, a félköríves pedig 6 különböző színben érhető el.

Nézze meg termékeinket!

További tradicionális termékeink

Tondach Táska

Szögletes tetőcserép

A Táska kerámia tetőcserép az egyszerű és klasszikus formák szerelmeseinek kedvelt tetőfedő anyaga. A Hódfarkú kerámia tetőcserép egy különleges variációja, mely tradicionális és modern egyszerre. A Táska tetőcseréppel fedett tetőfelület elegáns, nyugodt, minimalista hatású. Jellegéből fakadóan a legmodernebb követelményeknek is megfelel és alkalmas műemléki épületek fedésére is. Vágási forma: szögletes. Elérhető már FusionProtect felületkezeléssel is, a 3 különböző színben.

Nézze meg termékeinket!

Tondach Karcolt Óvárosi Táska

Az autentikus tetőcserép

A különböző hosszúságú és anyagvastagságú és felületi kialakítású tetőcserepek egy tetőn való alkalmazásával különleges és exkluzív tetőmegoldások kivitelezhetőek.

Az Óvárosi termékek karcolt felülete a régi tetők különleges és autentikus felújítását teszik lehetővé.

Zsenialitása abban áll, hogy különleges színe és felülete bármely tetőt különlegessé teszi. 

Egyházi tetőcserepek

Magyarországon egyedülálló módon egyházi jelképekkel díszített tetőcserepekkel állunk az egyházi épületeket felújítók rendelkezésére. A gyártás során a jelképet a megformázott nyers agyag tetőcserép felületébe préseljük. Ezután következik a tetőcserép kiszárítása, majd kiégetése, mely örökre garantálja az embléma láthatóságát a cserép felületén. A vásárlóknak semmilyen többletköltséget nem jelent a hagyományos, jelkép nélküli cseréphez képest!

A Tondach az egyházi tulajdonú épületek esetén:

  • ingyenes mennyiségszámítást végez
  • felkészült építészmérnök kollégái által műszaki szaktanácsot ad
Evangélikus jelkép tetőcserép
Katolikus jelkép tetőcserép
Református jelkép tetőcserép

Evangélikus jelkép

Katolikus jelkép

Református jelkép

Tekintse meg videónkat a Békéscsabai Evangélikus Nagytemplom tetőfelújításáról!

Tekintse meg videónkat a Kálvin téri Református Templom tetőfelújításáról!

Műemlékvédelmi épületek felújítása

A Tondach tradicionális kerámia tetőcserepeket előszeretettel használják műemlékvédelmi épületek tetőfelújításához is, mely során a kivitelezők szigorúan betartják a műemlékvédelem előírásait.
A választás nem véletlen, hiszen a természetbarát alapanyag, az agyag, évezredes múltra tekint vissza.
A Tondach kerámiacserepek időtállósága, tartóssága 80-100 évre biztosított. Nincs szükség semmilyen minőségjavító adalékra, kiegészítő felületkezelésre. A kerámiacserepet 1000°C körüli hőmérsékleten, kemencében égetik ki és ez a magas égetési hőmérséklet, mint tűzpróba bizonyítja, hogy a kerámiacserép éghetetlen, erős hőhatásra sem deformálódik.

A csornai cserépgyár története

Csorna az őskortól kezdve lakott település és már a X. századtól kezdődően, kihasználva a területén található kitűnő minőségű agyagot, készült manufaktúrában kerámia termék. Az 1660-as években megjelentek a különböző céhek is. A mai gyár legelső elődje a premontrei prépostságnak az 1800-as évek közepén létrehozott téglaégetője volt, majd 1884-ben Kokas Ferenc körkemencés gőztéglagyárat épített, 1904-ben Schönberg Károly társulásával korszerű géppark került beépítésre, iparvágány kiépítésével, 10-12 millió db burkoló tégla és 1 millió igen jó minőségű cserép készült. 1987. november 17-én indult a gyártás a jelenlegi gyárépületben, már lényegesen magasabb cserép kapacitással.

Az első termékfejlesztést a szélcserép, a szellőző és a hófogó cserép jelentette, ezt követte egy újabb kapacitásbővítés. 1994–ben a cserépgyárat megvásárolta az osztrák TONDACH Glein-stätten Csoport, mely azonnali fejlesztésként olaj helyett propán-bután gázos égetést vezetett be, és a termelési kapacitást 3 éven belül megkétszerezte.

Emellett a termékminőség javítását célzó beruházások, illetve automatizált gyártástechnológiai fejlesztések is megtörténtek.

2014-ben a vállalat, így a csornai cserépgyár is a Wienerberger Csoport tagja lett. 

Partnerkereső