Wienerberger Referencia Épületek

Kíváncsi, hogy milyen épületek készülnek kerámia építőanyagainkkal? Inspirációt keres? Tekenintse meg befejezett projektjeinket az épületek típusa vagy az építészeti stílus alapján.

Családi házak

Családi házak Tondach tetőcseréppel és Terca borkolótéglával

Középületek

Iskolák, közigazgatási intézmények és egyházi épületek 

Műemléki épületek

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a műemlékvédelem alatt álló épületek eredeti arculata fennmaradhasson.

Energiahatékonyság

Válassza a Porotherm Klíma és Thermo Okostéglákat, melyek akár 50%-kal jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek a hagyományos téglákhoz viszonyítva!

Termékek a fenntarthatóság jegyében

Felelősséggel tartozunk azért, hogy környezetünk még sokáig valóban élhető maradjon.  A jövő otthonának elengedhetetlen eleme a fosszilis energiahordozók helyett a megújuló energiaforrások használata.. Masszív téglaszerkezettel és az ablakfelületek optimalizálásával szükségtelenné válik a klímaberendezés, ezzel is csökken az épület CO2-kibocsátása.

Brick-topia, international festival of architecture, temporary pavilion with thin handmade tiles and hollow and solid bricks; Brick Award Nominee 2016; Map13 Barcelona; Photo: Manuel de Lozar & Paula Lopez

Brick Award Nemzetközi Pályázat

A Brick Award a Wienerberger 2 évente megrendezésre kerülő építészeti pályázata építészek és építész szakírók számára.

A 2020-as kiírás pályázati időszaka 2019. január 7. - április 9., az 50 nominált projektet pedig 2019 novemberétől fogják kihirdetni a honlapon, valamint a Facebookon, a Pinteresten és a Twitteren. A nyertesek díjazására a Brick Award Díjátadó Ünnepségen 2020 májusban kerül sor.