Porotherm okostéglák

Porotherm Okostéglák - A jó idő otthon marad

Válassza a Porotherm X-therm és Thermo Okostéglákat, melyek akár 60%-kal jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek a hagyományos tégláinkhoz hasonlítva!

Mitől okos a tégla?

Az Okostéglák olyan termékek, melyek többet adnak, mint amit a hagyományos tégláinktól megszoktunk. Hőszigetelő képességük 40-60%-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nút-féderes falazóelemeké. Az Okostéglák akár monolit falazatként, tehát egy rétegben, utólagos hőszigetelés nélkül is alkalmasak az egyre szigorodó épületenergetikai előírások kielégítésére, tehát közel zéró energiaigényű lakóházak, és akár passzívházak építésére is megfelelőek.

Miért válasszon Okostéglát?

A  tégla az energiahatékony építés meghatározó része

Amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla házunknak olyan eleme, amelyet később nem lehet kicserélni. A X-therm és Thermo Okostéglák garantálják a kiemelkedő hőszigetelő képeséget, így a további hőszigetelő anyagra fordított költség akár teljes egészében megspórolható.

Magyarországon 2022 után már csak „közel nulla” energiaigényű épületek épülhetnek. Legmagasabb hőszigetelő képességű okostégláinkkal nem csak az előírások teljesíthetők utólagos hőszigetelés nélkül, hanem kiemelkedően energiahatékony épület építhető.

Miért fontos a jó hőszigetelő képesség?

Paper cut Shield with cyber security brick wall icon isolated on grey background. Data protection symbol. Firewall. Network protection. Paper art style. Vector.
Télen házunk falán a fűtési energia kb. 50%-a veszik el

    

Paper cut Shield with cyber security brick wall icon isolated on grey background. Data protection symbol. Firewall. Network protection. Paper art style. Vector.
A falszerkezet hőszigetelő képességének minimum 30%-át a tégla adja

    

Paper cut Shield with cyber security brick wall icon isolated on grey background. Data protection symbol. Firewall. Network protection. Paper art style. Vector.
A tégla költsége csupán ~5-8%-a teljes építési költségnek

    

Az új Porotherm X-therm tégla előnyei

Nézze meg videónkat és ismerje meg új termékünket!

Porotherm X-therm tégla

A megerősített X alakot formázó speciális üregszerkezet biztosítja azt, hogy a tégla kiemelkedő hőszigetelő képességgel bír, a hagyományos tégláinkhoz képest.

A speciális belső szerkezetű Porotherm X-therm téglák belsejében a hőnek hosszabb utat kell megtennie, mint a hagyományos tégláinkban, így a ház a fűtési szezonban nehezebben hűl ki, a nyári szezonban pedig nehezebben melegszik fel.

Bordaszerkezetének köszönhetően a Porotherm X-therm téglák hangszigetelése is jobb, mint a hagyományos tégláinknak.

Miért érdemes Porotherm X-therm téglát választania?

  • Kiemelkedő hő- és hangszigetelés a hagyományos tégláinkhoz képest
  • Fokozottan ellenáll a mechanikai hatásoknak, a megerősített bordaszerkezetnek köszönhetően
  • 44 cm falvastagságnál nem szükséges utólagos hőszigetelés

Porotherm Thermo tégla

A tégla üregeibe töltött kőzetgyapot szigetelőanyag kiváló hőszigetelő képességet biztosít.

 A szigetelés a téglában védett helyen van, így masszív, ellenálló falszerkezet jön létre, amelyre nem szükséges utólagos hőszigetelést tenni, elegendő csupán egy 2 cm-es hőszigetelő vakolat felvitele.

Thermo tégláinkkal adott falazatvastagság mellett, más tégláinkkal összehasonlítva, kiemelkedően a legjobb hőszigetelést érheti el.

Nézze meg termékeink tulajdonságait!

 Használja a az Összehasonlítás funkciót a Shop-on

Partnerkereső