"Komplex Wienerberger Szolgáltatások" építész konferencia

Woman at flip-chart during a presentation with other business people in a meeting room

Komplex Wienerberger szolgáltatások építészeknek falazatok, tetők, homlokzatok tervezéséhez: Ingyenes Wienerberger építész konferencia 2019 őszén újra!

 
A Wienerberger hagyományos építész konferencia sorozata 2019-ben országszerte 11 helyszínen, köztük Budapesten kerül megrendezésre. A képzés célja, hogy a területi építész kamarákkal szorosan együttműködve "házhoz vigye" a szakmagyakorlók számára érdekes és fontos tudnivalókat egy ingyenes előadássorozat keretében

Kreditpont: MÉK 1 pont (2019/224)

 

Helyszínek és időpontok:

Győr - 2019.09.26

ETO Park Hotel

9027 Győr, Nagysándor József u. 31.

Pécs - 2019.10.02

Corso Hotel

7626 Pécs, Koller u. 8.

Szekszárd - 2019.10.03

Hotel Merops

7100 Szekszárd, Kossuth Lajos u. 19.

Debrecen - 2019.10.08

Hotel Aquaticum

4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.

Szombathely - 2019.10.15

Tóvendéglő

9700 Szombathely, Rumi Rajki sétány 1.

Nyíregyháza - 2019.10.30

Hotel Pagony

4400 Nyíregyháza, Újmajor

Miskolc - 2019.10.31

City Hotel Miskolc

3529 Miskolc, Csabai kapu 8.

Veszprém - 2019.11.05

Gizella Hotel

8200 Veszprém, Jókai u. 48.

Szeged - 2019.11.07

Art Hotel

6720 Szeged, Somogyi u. 16.

Székesfehérvár - 2019.11.12

Best Western Hotel Lakeside

8000 Székesfehérvár, Ligetsor 50.

Budapest - 2019.11.14

CORVINA Rendezvényház

1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19.

 

A rendezvény programja:

8:30 – 9:00 - Vendégek érkezése, regisztráció, büfé

9:00 - 9:15 - Megnyitó, és a Wienerberger építész díj ismertetése, Vidóczi Árpád, Wienerberger Zrt., Műszaki vevőszolgálat vezető

9:15 -9:50

1. Előadás: A Wienerberger a tervezők partnere 

Előadó: Horváth András, Okl. építészmérnök, Műszaki szaktanácsadó

Előadás rövid leírása

A változó igényekkel lépést tartva a Wienerberger átalakította és kibővítette az építészeknek szóló szolgáltatásait a szaktanácsadás és az ArchiCad támogatás terén is. A komplex megoldásokra növekvő igény mutatkozik a tetők/tetőterek építésénél, ezért ez az egyik kérdéskör, amelyhez a kapcsolódó ingyenes mennyiségszámítást, PIR szigetelés típus választást és ArchiCad add-ont bemutatjuk. Az előregyártott födémek alkalmazása előtérbe került a növekvő munkaerőhiány miatt, ezért kibővítettük a födém szerkesztést segítő szolgáltatásunkat. A födémrendszer gyakran ismétlődő kérdéseit is elemezzük szerkesztési példákon keresztül.

9:50 – 10:10

2. Előadás Elsősegély a falazatokhoz: mi alapján tervezzek? Segédletek és ökölszabályok

 

Előadó: Orbán Imre, Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szakmérnök, Termékmenedzser

Előadás rövid leírása

A falazatok szakszerű tervezése során szükséges ismernünk a hatályos jogszabályokat és tartószerkezeti szabványokat, egyúttal a bennük foglalt  elveket gyorsan, külön keresgélés nélkül kell tudjuk alkalmazni.
A jogszabályok legfontosabb pontjai jellemzően kiemelve is elérhetőek az interneten, a szabványokat - terjedelmükből kifolyólag is - kevesen tanulmányozzák. A belőlük készült kivantok a segédletek, példatárak. Falazati oldalról a Wienerberger vállalta fel a Műegyetem segítségével a tervezést segítő kiadványok létrehozását. A tavalyi év után, mikor megjelent az Eurocode falazati segédlet, idén kiadásra kerül az Eurocode falazati példatár is, számos épülettípussal. A kiadvány a konferencián kerül először bemutatásra.
A tervezés során nincs lehetőség minden egyes fal "nulláról történő megtervezésére". Ezért számos egyszerűen használható szabály, úgy is mint az EC alapján felvehető maximális falméret, vagy pl. a hanggátló falak véshetőségének mértéke, stb. kerül ismertetésre.

10:10 – 10:40

3. Előadás: Tetőválasztás hatása az építési költségekre

Előadó: Molnár Gergely, Termékmenedzser

Előadás rövid leírása

Bemutatásra kerül egy elemzés arról, hogy az építési költségek oldaláról megközelítve sem mindegy, milyen hajlásszögű tetőket tervezünk. Ebben a megközelítésben nyilvánvalóvá válik, hogy egy igénybevételi kategória váltás nem jelent esztétikai többletet, de jelentős többletköltséget igen a beruházó számára. A nagyon alacsony hajlásszögek esetén a kiselemes fedések nem jöhetnek szóba. Ha növeljük a hajlásszöget, de még a vízhatlan héjazatot megkövetelő tartományban, az számos többletköltséget okoz. Megnézzük a nagyon magas hajlásszögtartományt is. A költség és a biztonság szempontjából meghatározható egy optimum. A költségelemzésnek része a teljes rétegrend, különböző hőszigetelő anyagok alkalmazásával.

10:40 – 11:10

4. Előadás: Kerámia homlokzatburkolatok lehetőségei új építésnél és felújításnál

Előadó: Gellén Eszter, Okl. építőmérnök, Termékmenedzser

Előadás rövid leírása

Épületenergetikai célú felújítások során gyakran felmerül az igény a vakolt hőszigetelő rendszernél hosszabb élettartamú, változatosabb esztétikai megjelenésű homlokzati megoldások iránt. A Wienerberger termékválasztékában megtalálható a szerelt jellegű, az épített klinker típusú, és a ragasztott klinker lapka burkolat széles szín és forma választékban. Bemutatásra kerülnek a különböző burkolatok rétegrendi kialakításai, a homlokzatburkolatok tervezésével kapcsolatos fontos előírások. Gyakorlati példákon keresztül elemezzük a kerámia burkolatok rögzítési lehetőségeit. Kiemelt szerepet kapnak a tűzterjedésre vonatkozó előírások, erre vonatkozó teljesítmények. Egyéb, tervezés és kivitelezés során gyakran felmerülő kérdések ismertetése. Tégla és klinker burkolatok vízfelvétele, fagyállósági besorolása.

11:10 – 11:30

Szünet

11:30 – 11:50

 Gyakorlati bemutató

A korszerű falazási módok szakmai körökben széles körű elterjesztése a Wienerberger kiemelt célja
Ennek érdekében bemutatásra kerül a manapság legkorszerűbbnek számító, kiemelkedő hőszigetelő képességgel rendelkező Porotherm Thermo tégla falazása Profi (vékonyágyazó habarcs és Dryfix ragasztóhab) technológiával. Bemutatásra kerülnek a 2019-ben bevezetett Porotherm kiegészítő elemek.

11:50 – 12:10

5. Előadás: Elsősegély a falazatokhoz: milyen téglát tervezzek? Profi téglamegoldások

Előadó: Orbán Imre, Okl. építészmérnök, tűzvédelmi tervező szakmérnök, Termékmenedzser

Előadás rövid leírása

Épületszerkezeteinkkel szemben a legtöbbet változó, szigorodó elvárás a hőtechnikai teljesítmény. A Porotherm építési rendszer azonban nem csak erre az egy teljesítményre koncentrál, és kínál megoldást. Kiforrott építési rendszerként alrendszereivel megoldást kínál többek között a gyors, pontos, szakszerű kivitelezésre is.
A Profi építési rendszer elemeivel monolitikus és többrétegű falszerkezetek is építhetőek a helyszínen, továbbá rendszerkiegészítő elemeivel teljessé tehetőek. Az előadás célja a tervezés során figyelembe veendő egyéb szempontok összegzése és ezek alapján a csiszolt tégla építési rendszer előnyeinek ismertetése a termékmegoldások szintjén.

Kiállítás

Az előadások szüneteiben mintaállványokon kiállítunk egy válogatást a Terca burkolótéglák színválasztékából, valamint az Argeton kerámia homlokzat burkoló lapokból. Megtekinthető lesz a Tondach Thermo Pir szarufa feletti hőszigetelés alkalmazása teljes rétegrendben 1:1 arányú maketten bemutatva

Fotótablókon bemutatjuk a Wienerberger Építészeti Nívódíj pályázat 2019. győztes épületeit.

Kérdések az előadókhoz

12:20

Ebéd, konzultáció, kreditpont igazolások kiadása

FONTOS INFORMÁCIÓ: a rendezvényeken ingyenesen elérhetőek lesznek a Wienerberger Porotherm és a Tondach termékeit bemutató, aktualizált Alkalmazástechnikai és tervezési útmutatói is.

A BME-vel közös kiadásban készült Falazott tartószerkezetek - Tervezés az Eurocode alapján elnevezésű szakmai segédletünk kedvezményes áron kapható lesz a konferencia-sorozat állomásain. Érdemes tehát velünk tartani!

Előre is kérdezhet az előadóktól! Ha szakmai kérdése van, amelyre mindenképp választ szeretne kapni akkor írja meg azt az arpad.vidoczi@wienerberger.hu email címre, és az előadások után ezt megválaszoljuk.  A kérdés mellé írja meg melyik helyszínre regisztrált!

A programváltozás jogát fenntartjuk! Kérjük, részletekért, jelentkezéssel kapcsolatos információkért kísérje figyelemmel honlapunkat! Kérdését az info@wienerberger.hu e-mail címre várjuk!

Regisztráció

Jelentkezési határidő legalább a rendezvény előtt 3 munkanappal!
 
 
FONTOS: A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező! A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A rendezvény létszáma a terem befogadóképességéhez mérten korlátozott, jelentkezéseket beérkezési sorrendben, maximált létszámban tudunk fogadni! Ha nem tudjuk regisztrációját fogadni, arról e-mailben értesítjük.

Tájékoztatjuk, hogy megadott adatait az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeljük. Amennyiben megadott adataiban változás következett be, kérjük, jelezze azt az info@wienerberger.hu e-mail címen. Adatkezeléssel kapcsolatos kérdésével kérjük, forduljon kollégánkhoz az adatvedelem@wienerberger.hu e-mail címen.

* - kötelezően kitöltendő mező