Semmelrock teljesítménynyilatkozatok

Kétféle módon tudja termékeink teljesítménynyilatkozatát lehívni:

Semmelrock teljesítménynyilatkozat-kereső

1. lehetőség: Online-keresés DoP szám alapján

Minden Semmelrock termék, melyhez a szabvány szerint teljesítménynyilatkozat tartozik, többszámjegyű termékkódot (DoPszámot) kap. Ezt a számot a raklapcímkén lehet megtalálni.
A kereséshez kérjük, válassza ki a megfelelő országot és írja be a többszámjegyű termékkódot (DoP-számot) a megadott mezőbe, majd kattintson a zöld (Request DoP) gombra.

Figyelmeztetés! A DoP-számok megadásakor kérjük, ügyeljen a kis- és nagybetűk megfelelő írására! Ezután az adatlapot el tudja menteni a számítógépén, vagy közvetlenül ki is tudja nyomtatni.
 
A kereső megnyitásához kérjük, kattintson ide.
 
 

2. lehetőség: QR-kód beolvasás a termékcímkéről okostelefonnal

A DoP-t okostelefon segítségével is le lehet hívni. A teljesítménynyilatkozathoz úgy tud hozzájutni, hogy a raklapcímkén látható QR-kódot beszkenneli okostelefonja segítségével.
A teljesítménynyilatkozatot képernyőfotó segítségével lehet dokumentálni, majd e-mailként vagy MMS-ként továbbítani lehet, így a címzett akár ki is tudja nyomtatni.

Mit jelent a teljesítménynyilatkozat ill. CE-jelölés?

Az Európai Unió 305/2011-es rendelete, mely az építési termékekre vonatkozik, előirányozza, hogy a gyártóknak rendelkezniük kell az ún. DoP-pal (angolul „Declaration of performance“), azaz teljesítménynyilatkozattal, melyben a gyártó nyilatkozik arról, hogy az általa szállított termékek tulajdonságai megfelelnek a vonatkozó rendeleteknek. A teljesítménynyilatkozat alapján a gyártónak termékeire vonatkozóan CE-jelöléssel (franciául „Communautés Européennes“) kell rendelkeznie ahhoz, hogy termékeit forgalomba hozhassa. A CE-jelöléssel nyilatkozunk arról, hogy a termékekre vonatkozóan teljesítménynyilatkozattal rendelkezünk. A teljesítménynyilatkozatban és a CE-jelölésben is megtalálhatóak a termék normatív tulajdonságai. Ezeket a teljesítménynyilatkozatokat minimum 10 éven keresztül megőrizzük és bármikor az Ön rendelkezésére bocsátjuk.

Partnerkereső