Brick Award 2022 - header brick
© Wienerberger

Brick Award 2022

Már elindult a jelentkezés a 2022-es pályázatra! 2021. április 8-ig várjuk építészek, nemzetközi építészeti kritikusok, újságírók nevezéseit.

Brick Award 2022 pályázat
© Marc Hehn

Pályázat benyújtása

Hogyan nevezhet a Brick Award 2022-re?

Jelentkezzen az online platformon keresztül 2021. január 11. és 2021. április 8. között 

Pályázati anyagához ne felejtse el csatolni a projekt rövid bemutatását, valamint  a tervrajzokat, és az épületről készült fotókat. 

Jelentkezésével hozzájárul a pályázati anyag későbbi, a Brick Award vonatkozásában történő publikálásához.

Casa Jacaranda; Brick Award 2020 Nominee Category "Feeling at Home"; Architects: Jose Francisco Garcia-Sanchez, Photo:  Antonio Luis Martinez Cano
© Antonio Luis Martinez Cano

A pályázatok elbírálása

Innovatív megoldások téglából

A pályázatra olyan, megvalósult épületek anyagait várjuk, ahol a tégla felhasználásával valamilyen különleges, innovatív építészeti megoldás született, amellett, hogy a tervezés és kivitelezés során minden egyéb szakmai és esztétikai szempontot is figyelembe vettek.

A projektek elbírálásánál különös figyelmet fordítunk az épület típusára, kulturális kontextusára, valamint a fenntarthatósági és energiahatékonysági szempontokra.

A Brick Award győzteseit kétévente, díjátadó ünnepség keretében hirdetjük ki. A díjazottak a zsűri által kiválasztott, top 50 nevezővel együtt bekerülnek a 2022-es, rendkívül színvonalas Brick Book-kiadványba.

A korábbi években már számos csodálatos épület érdemelte ki a zsűri rangos elismerését a világ minden tájáról.

Site Apostolinnen; Brick Award 2020 Category "Living Together"; Architects: dmvA architects; Photo:  Bart Gosselin
© Bart Gosselin

Kategóriák

5 kategóriában várjuk nevezését

Feeling at home: Családi házak, ikerházak és kisebb házprojektek, tartoznak ide, amelyek magas építészeti minőséget nyújtanak, mindemelett biztosítják lakóik számára a kényelmes, egészséges és fenntartható életteret.

Living together: A kategóriába társasházak, innovatív lakossági megoldások tartoznak, figyelembe véve az aktuális trendeket és az urbanizációval járó változásokat, amik érintik a városiasodást, úgy, mint a szociális kihívások hiánya, illetve az új életforma lehetőségei.

Working together: Kényelmes, esztétikus és funkcionális kereskedelmi épületek, irodaházak és ipari építmények tartoznak ebbe a kategóriába.

Sharing public spaces: Kellemes, esztétikus és funkcionális oktatási, kulturális és egészségügyi középületek, közterek és infrastrukturális projektek nevezését várjuk ebbe a kategóriába.

Building outside the box: Innovatív ötletek a tégla felhasználására, újhullámos technológiák használata, egyedi téglamegmunkálás, különleges díszítőelemek - ha bármelyik igaz az Ön által tervezett projektre, várjuk jelentkezését!

 

Utopia – Library and Academy for Performing Arts; Brick Award 2020 Category  "Sharing Public Spaces"; Architects: KAAN Architecten, Photo: Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti
© Delfino Sisto Legnani and Marco Cappelletti

A jelentkezés feltételei

Ismerje meg, milyen feltételekkel nevezheti projektjét

A projekt szignifikáns részének tartalmaznia kell legalább egy, kerámiából készült építőanyagot (falazóelem, homlokzati- vagy burkolótégla, tetőcserép, födém, stb.) 

2018-ban, vagy ennél később megvalósult projektek nevezhetnek

A pályázott projekt egyaránt lehet felújítás, átalakítás és új építés keretében elkészült épület

Nevezhető teljesen új, vagy újrahasznosítot téglával kivitelezett épület is

Kiemelten fontos szempont, hogy az elkészült épületben hogyan használják ki és hogyan kombinálják egymással a funkcionalitást, a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot

A Wienerberger termékeinek felhasználása a jelentkezésnek nem alapkövetelménye

Prototype Village House; Brick Award 2020 Category "Living Together"; Architects: MIT Rwanda Workshop Team, Photo: Rafi Segal, Monica Hutton, Andrew Brose
© Rafi Segal, Monica Hutton, Andrew Brose

A díjról

Mit kapnak a díjazottak?

A Brick Award díjazottjai pénznyereményben részesülnek. A nagydíj győztesének fődíja 7.000 Euró, a további kategórák nyerteseinek jutalma egyenként 5.000 Euró.

Bild: Brick Award 22

Nézze meg a Brick Award 2020 győztes épületeit!