Brick Award 24

Elkezdődött a nevezés az építészeti szakma egyik legrangosabb elismerésére. A jövő évi Brick Awardra idén öt kategóriában várják építészek, nemzetközi építészkritikusok, ingatlanfejlesztők és újságírók pályaműveit. Az értékelési kritériumok közé tartozik például a tégla kiemelkedő és innovatív felhasználása, de különös figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, valamint az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességre is. A nevezés ingyenes, a leadási határidő 2023. március 14.

Brick Award 2022 pályázat

Pályázat benyújtása

Hogyan nevezhet a Brick Award 24-re?

Pályázatát az online platformon keresztül nyújthatja majd be.

Pályázati anyagához ne felejtse el csatolni a projekt rövid bemutatását, valamint  a tervrajzokat, és az épületről készült fotókat. 

Jelentkezésével hozzájárul a pályázati anyag későbbi, a Brick Award vonatkozásában történő publikálásához.

A nevezés ingyenes.

88 housing units Pantin, Brick Award 22 Category "Living together", Architects: Avenier Cornejo Architects, view at both buildings
© Schnepp Renou, Simon Schnepp und Morgane Renou

Értékelési kritériumok

Innovatív megoldások téglából

Az innovatív tervezési és építészeti koncepció, a tégla és kerámia építőanyagok formabontó felhasználása, valamint a kivitelezés minősége a projekt esztétikájában, formájában és kialakításában alkotják az értékelési kritériumokat.

A szakmai zsűri különös figyelmet fordít a fenntarthatóságra és az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességre. Fontos szempont az energia- és költséghatékonyság is, ami a projekt alkalmasságát vizsgálja a tervezett célra, valamint számít az is, hogy mennyire illik a projekt az épülettípushoz és a kulturális környezethez.

 

Schindler City. Brick Award 22 Category "Working together". neri & hu design and research office. Outside view
© Annika Feuss

Kategóriák

5 kategóriában várjuk nevezését

Feeling at home: magas színvonalú egy- és kétlakásos családi házak, ikerházak és kisebb lakásépítési projektek, amelyek kényelmes, megfizethető, egészséges és fenntartható életteret biztosítanak, nagyrészt energiahatékony megoldásokkal.

Living together: innovatív lakhatási megoldások, amelyek reagálnak az urbanizáció trendjeire és kihívásaira, mint például a szűk helyek, az energiahatékonyság és az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség, a társadalmi kihívások, valamint az új lakhatási koncepciók.

Working together: kényelmes, esztétikus, energiatakarékos és funkcionális kereskedelmi épületek, irodák és ipari épületek.

Sharing public spaces: funkcionális, energiahatékony, esztétikus és praktikus épületek oktatási, kulturális és egészségügyi célra, valamint közterületek és infrastrukturális projektek.

Building outside the box: innovatív koncepciók az újrahasznosítható építési megoldások jegyében. Előtérben az energiahatékonyság és a tégla különféle felhasználási módjai, az új építési technológiák használata, a különleges gyártású egyedi téglák és új díszítési módok alkalmazása.

Housing for elderly people in Huningue. Brick Award 22 Category "Sharing public spaces". Dominique Coulon et associ�s. Outside view
© Eugeni Pons

A jelentkezés feltételei

Ismerje meg, milyen feltételekkel nevezheti projektjét

A nevezett pályaműnek jelentős részben kerámia építőanyagokból kell állnia, mint például kerámia falazóelemek, burkolótéglák, kerámia burkolólapok, kerámia tetőcserepek, kerámia homlokzati panelek.

  •  A projektre a fenti jelölési kategóriák egyikének vonatkoznia kell.
  •  A projekt befejezésének időpontja 2020, vagy későbbi lehet.
  • A projekt újonnan épített, felújított és átalakított épületekből állhat.
  • A projekt tartalmazhat új és újrahasznosított téglákat egyaránt.
  • A szakmai zsűri különösen vizsgálja, hogy a projekt hogyan ötvözi a funkcionalitást, a fenntarthatóságot, az éghajlatváltozással szembeni ellenállóképességet és az energiahatékonyságot.
  • A szakmai zsűri fontos szempontja az is, hogy a projekt mennyire megfelelő, alkalmas tervezett céljának eléréséhez, megvalósításához.
  • Wienerberger termékek használata nem releváns tényező a részvétel szempontjából.
Tsingpu Yangzhou Retreat. Brick Award 22 Category "Building outside the box". neri & hu design and research office. Courtyard view
© Pedro Pegenaute

A díjról

Mit kapnak a díjazottak?

A fődíj és a kategóriagyőztes egyaránt 7 000 euró pénzjutalomban részesül, míg a fennmaradó négy kategóriagyőztes nyereménye 5 000 euró. 

Kérdés esetén keresse kollégánkat:

Takács Eszter

Wienerberger Zrt.

+36 30 466 7764

eszter.takacs@wienerberger.hu

Partnerkereső