Tetőfedő rangadó pályázat 2021

Wienerberger Tondach Tetőfedő Rangadó 2021-es díjazott épületei

Immáron 12 éve írja ki tetőszépségverseny pályázatát a tetőcserép gyártó, Tondach Tetőfedő Rangadó néven, ahol a legkiválóbb minőségben megépült Tondach kerámia tetőcseréppel fedett épületeket, tetőszerkezeteket keresik. 

Húzott cserép kategória

1. helyezett 

„Új építésű családi ház – Pomáz”

Pályázó: Bánszki Miklós

A Pomázon épült lakóház Bánszki Miklós Tondach Tetőmester munkája. Új építésű tornácos családi ház nyeregtetővel, hagyományos, régies megjelenéssel, de a legjobb minőségű építőanyagok felhasználásával. A házak "archetípusa".Az épület maximálisan belesimul környezetébe, nem hivalkodó. A közbenső födémszerkezet látszó gerendázattal készült. A tetőtérben is megjelennek bizonyos tartószerkezeti elemek, sötétbarna színben. A tetőfedés rusztikusságát az antik színű Tondach Hódfarkú íves tetőcserép adja. A tetőtér természetes bevilágítását a gondosan beépített tetőablakok biztosítják. A pontszerű hófogók teljes felületre lettek kiosztva. Ennek a megoldásnak a létjogosultságát az épület elhelyezkedése és a tető hajlásszöge is indokolja. Az épület formája, az anyagválasztás minősége példaértékű.

2. helyezett 

„Családi ház – Csolnok”

Pályázó: Dániel Gábor

Dániel Gábor tetőfedő munkája, a Csolnokon épült családi ház Tondach Kékes plusz réz barna színű cserép felhasználásával valósult meg.

A tetőszerkezet teljes felületű deszkázattal készült, 27 fokos hajlásszöggel. A tető geometriai kialakítása és a dőlésszög is indokolta a vízzáró alátétfedést, hogy a másodlagos vízelvezetés megfelelően működjön. A vápák süllyesztett kivitelűek, ezt a műszaki megoldást a hosszú hajlatok is indokolták. Az ellenlécek alá szegtömítő szalag került. A kiegészítő bádogos elemek színazonosan a cseréppel, szintén barna kivitelben lettek beépítve. A hófogást a felület felére elhelyezett pontszerű hófogók biztosítják. Az oromfal a tető síkjából kiemelt, lemezzel fedett. A tető egyik részén exkluzív megjelenésű, látszó kötőgerendás szerkezet készült.

3. helyezett 

„Családi ház – Dunaújváros”

Pályázó: Molnár András

Új építésű családi ház Dunaújvárosban, tagolt nyeregtetővel, egyszerű, tiszta anyaghasználattal. A feladatot az is megnehezítette, hogy a lakóházat olyan miliőbe kellett illeszteni, amelynek jellegét egy templomépület határozza meg, a választott szerkezeti megoldások és felületek mind-mind ezt szolgálják. Az oromfalak a tetősík fölé emelkednek. Az ereszvonal alsó része szürke színű bádogozással, fekvő ereszcsatornával lett kialakítva. A tetővápa szintén hagyományos, rövid lemezes módon valósult meg. A tető kiszellőzését a besűrített szellőzőcserepek hivatottak biztosítani. Az épület Molnár András kiváló szakmai munkáját dicséri, melynek éke a Tondach téglavörös Táska tetőcserép.

4. helyezett 

„Társasház - Budapest”

Pályázó: Szabó Zoltán

A következőkben bemutatott projekt esetében a megbízó igénye egy régi építésű budapesti társasház tetőszerkezetének cseréje és lefedése volt. A nagy szaktudást igénylő, összetett feladatot a kivitelező példásan oldotta meg. A több épületből álló tömbben hétféle hajlásszögű tető van. Az utcáról betekintve három belső udvar látható. A tetőszerkezet összesen 3 karcolt és 7 darab Hódfarkú fedésű tetőfelületből áll.  A szakszerűen elhelyezett kiegészítő elemek mellett a részletek magas szintű műszaki megoldásai igazolják a kifogástalan munkát. Magas, közterület felé néző épület lévén a hófogást hófogó rácsok biztosítják. A vízelvezetésről az épület korábbi ereszcsatornájával azonos kialakítású, fekvő ereszcsatorna gondoskodik. A kivitelezés Szabó Zoltán, Tondach Tetőmester munkája.

5. helyezett 

„Családi ház – Dömös”

Pályázó: Hegyi Sándor

Egy meglévő lakóépület szakszerű felújítása szerkezeti és esztétikai szempontból is mindig nagy feladat. Erre vállalkozott Hegyi Sándor tetőfedő és a megbízást kiváló szakmai munkával teljesítette. Az új, oromfalas szerkezetű nyeregtető a régi tető teljes elbontása után valósult meg. Az előírásnak megfelelő méretű ellenlécek alá Tondach Fol-K fóliát helyeztek. A téglavörös színű, ívesvágású hornyolt cserép választásával a kivitelező célja volt, hogy tisztelegjen az épület múltja előtt, mégis teljesen új, korszerű megjelenést adjon a festői Dömös településen épült lakóháznak.

Sajtolt cserép kategória

1. helyezett 

„Új építésű családi ház – Gárdony”

Pályázó: Baricza Krisztián

Összetett nyeregtetős, modern lakóépület, mely Gárdonyban található. Az alacsony hajlásszögű tetőknél karcolt lemezfedéssel, a magasabb hajlásszögű idomoknál pedig Tondach Figaro tetőcseréppel fedve.  Domináns homlokzati szín a fehér, a fedések színe sötétszürke. A csomópontok kialakítása műszakilag tökéletes. Az alacsony hajlásszög miatt a hajlatok süllyesztett módon lettek kialakítva. A teljes vízzárást a Tondach FOL K fólia biztosítja, a megfelelő hófogásról pedig a teljes felületre elhelyezett pontszerű hófogók gondoskodnak. A tető Baricza Krisztián Tondach Tetőmester munkája, a projekt nem csupán kategóriájának bajnoka lett, de az ÉMSZ és a TEGY szakmai szervezetek különdíjat is méltán érdemelte ki.

2. helyezett 

„Családi ház – Tát”

Pályázó: Hegyi Sándor

Nyeregtetős, régi építésű családi ház tetőjének felújítása volt a megbízó kérése a bemutatott családi háznál, melynek az Esztergomi járásban, a Kis-Duna mellett fekvő festői város, Tát ad otthont. A korábbi szerkezet teljes elbontására volt szükség, ezután jött a tető újjáépítése. A látszó faszerkezetek részletgazdagon, az épület stílusához illeszkedő módon készültek el. A fedést a Tondach Twist tetőcserepekkel oldotta meg Hegyi Sándor tetőfedő. A domináns szín a barna. A hófogók a műszaki ajánlás szerint, a felület kétharmadára lettek felhelyezve. Kiváló szakmai munka.

3. helyezett 

„Lakóépület – Tata”

Pályázó: Nyújtó József

Nyújtó József Tondach Tetőmester projektjénél egy zsindelyfedésű tető felújítása, energetikai korszerűsítése és a fedés komplett cseréje volt a cél. A meglévő hőszigetelést a Tondach Thermo szarufa feletti hőszigeteléssel egészítették ki, ezzel növelve az épület energiahatékonyságát. A PIR hőszigetelésre magas minőségű Tondach MONO DT fólia került. A fedés modern stílusú, letisztult Figaro cserepekkel készült. Uralkodó szín a sötétszürke, mely harmonizál az épület világos homlokzati színével, így biztosítva az épületnek korszerű, esztétikus megjelenést.

4. helyezett 

„Családi ház, Madocsa”

Pályázó: Fazekas András

A bemutatott madocsai családi háznál a munka egy vasbeton koszorú elkészítésével és a födém megerősítésével kezdődött. A tetőszerkezet teljes egészében új. A nyeregtető oromlezárása szegélycseréppel történt. A cserépfedés színével azonos színű fém hófogók a teljes felületen kiosztásra kerültek. A vízelvezetésről külső peremes ereszcsatorna gondoskodik. A csomópontok nagy precizitással, gondosan lettek elkészítve. A családi ház tetőszerkezete Fazekas András Tondach Tetőmester kiváló szakmai munkája. A felújítás során Tondach Palotás cserepet használtak, terrakotta színben.

5. helyezett 

„Családi ház – Csór”

Pályázó: Fekete József

A Csór településen található új építésű családi ház hosszanti, nyeregtetős kialakítású, oromfallal lezárva. Az épületet a mai építészeti trendeknek megfelelő letisztult forma és színvilág jellemzi: fehér vakolat, sötét színű, nagyméretű cserépfedéssel. A cserépfedést divatos, sötétszürke Bolero cseréppel valósították meg. A megfelelő hófogást felület egy részére elhelyezett pontszerű hófogók biztosítják. Az orom lezárása szegélycseréppel történt. A faszerkezetek a cseréppel harmonizáló, sötét színű bevonatot kaptak. A gerinc fedése sajtolt cseréppel történt. A példaértékű szakmai megvalósítás Fekete József Tondach Tetőfedő szakértelmét dicséri.

Wienerberger Tondach Rangadó díjátadó 2021

Tekintse meg a díjátadó pillanatait!

Partnerkereső