Különlegesség az exkluzív építészeti megoldások kedvelőinek

Az egyedülálló Planoton 9 FusionProtect fehér színű tetőcserepet a városi hőszigetek kialakulásának egyre inkább világméretűvé váló problémája ihlette. Tökéletes választás azoknak, akik ragaszkodnak a kerámia tetőcserepekre jellemző magas minőségi követelményekhez, keresik és kedvelik a stílusos és fenntartható megoldásokat.  
Az "Esztétika és fenntarthatóság" építészeti tervpályázat már megismertette az új terméket az építész szakmával, így tervezhet vele bátran.

Termékjellemzők

Műszaki paraméterek

27 mm vékony | 500mm hosszú | 300mm széles | 4,2 kg tömeg | 20° -os hajlásszögtől alkalmazható

Tekintse meg a Planoton 9 FusionProtect fehér kerámia tetőcserepet mintatetőkön az alábbi kereskedésekben!

Nézze meg a Tondach Planoton 9 FusionProtect fehér tetőcserépre kiírt építész pályázatra beérkező műveket

Szentendrei lakóépület - Tóth-Varga Zoltán

A tervezett lakóépület vázlatterve egy szentendrei domboldalba készült. A tervezői koncepció egy intim belső kert megteremtése volt, amit az épület funkcionális felosztása szerint ölel körbe. Az első szárny a megérkezés zónája, amire merőlegesen helyezkedik el a közösségi tér látszó tetőszerkezettel. Az épület intim terében 3 szoba kapott helyet.
Az épület fehér színvilága esztétikus kontrasztot alkot az ingatlant körülvevő kerttel, kiemeli azt, de mégsem teszi hivalkodóvá.

Öko otthon - Fekete Zsófia

Fekete Zsófia pályázata egy egészséges otthon, egy öko családi ház építészeti megvalósítása. A tervező számára fontos a fenntarthatóság az építészetben, véleménye szerint ennek kulcsa a természetes építőanyagok használatában rejlik.
A városi hőszigetek kialakulása a megfelelő építőanyagok gondos kiválasztásával, korszerű hőszigetelésekkel, világos színekkel csökkenthető. A fehér felületek tetőn való alkalmazása jelentősen hozzájárulhat az épület természetes klímájának kialakításához. A fehér szín jobban visszaveri a napfényt és hatékonyan ellenáll az UV sugárzásnak. Ezért is jó választás egy öko otthon megépítésénél a Tondach Planoton 9 FusionProtect fehér kerámia tetőcserép alkalmazása, hiszen tökéleseten illeszkedik a környezetbarát építészeti koncepcióba

Hattyú és Lepke ház - Ungerhofer Dániel

Van az a különleges pillanat hattyú origami közben, amikor az utolsó hajtás során helyére törik a madár nyaka, majd a feje is. Ennek a hajtásnak a geometriai nagyszerűsége ihlette a „Hattyú ház” tetőidomainak formáját, melyre fehér színű Tondach tetőcserepet tervezett az építész.
A lakóház az erdők természetesen hűvös mikroklímáját felhasználva azok számára kínál közösségi és lakóteret, akik természetes környezetben képzelik el életüket. A Lepke ház a Hattyú ház kiegészítő pavilonja, fedett tere időjárástól védett helyet biztosít, de nem zárja ki a bent levőt a természetből.

Fészek házikó(k) - Bálint Zoltán

A "Fészek menedékház” elnevezésű terv házai a vízen, cölöpökön állnak, olyan közelségben a természethez, hogy szinte el sem válnak attól. Az egyforma modulok alapjai hagyományos „öko” építőanyagok: fa, kerámia, mészvakolat – a környék hagyományos épületeinek építészetéből merítve. A lakóházak egyfajta szimbólumok, melyek a közösséget hivatottak megmutatni ember és ember, valamint természet és ember között. Ebbe a természetközeli koncepcióba kiválóan helyezkedik bele a fehér kerámia tetőcserép, mely a környezetbarát építőanyagok sorába illik. A díszítőelemek a helyi építészet archaikus eredetét hangsúlyozzák, a színvilág, az organikus formák a vízzel és a természettel szoros kapcsolatot fenntartó életmódra vezetnek vissza.

Béke sziget - 3Z Építész Stúdió

Az épület törekvése szerint gazdaságosan megvalósítható és üzemeltethető, anyagaiban és szerkezetiben is az egyszerűség jellemzi. A kerengő természetes fa anyagának melegsége határozza meg az első benyomást, ez fogja közre a béke szigeteként aposztrofált fehér hajlékot (stílusosan az épület a Béke utcában áll, ezért is ragadt rá a név). A fehér a tisztaság színe, rengeteg árnyalata van a fényviszonyok változásának következtében. A Balaton partján ez a fehérség több szempontból is jelentőséggel bír: nemcsak a vitorlásokat idézi meg, hanem a sötét felületekkel ellentétben nem terheli feleslegesen környezetét a túlzott felmelegedésből adódó hőleadással.

Kikötő épület - Mészáros Gergely

Ebben a látványtervben egy fiktív helyszínen elhelyezkedő kikötő épület és környezetének rendezésére, valamint a vízparti kapcsolat kialakítására keresett megoldást az építész. Olyan kikötő épület tervezése volt a cél, mely fenntartható, minimalizálja a negatív környezeti hatásokat és példát ad a városi hőszigetek kialakulásának csökkentésére. A választott témához az inspirációt a Tondach Planoton 9 FusionProtect fehér színű cserépfedés sokrétű alkalmazhatósága adta.
A fehér színű cserépfedés részt vesz a hősziget kialakulásának csökkentésében. A kerámia cserép természetes alapanyagból készül, teljes mértékben újrahasznosítható. Porózus szerkezetének köszönhetően a tető lélegzik, hosszú élettartamú, ellenálló savakkal szemben, valamint hő és tűzálló. A fehér cserépfedés hatékonyan ellenáll az UV sugárzásnak, öntisztuló képességgel rendelkezik.

Lakóépület Balatonfűzfőn - Nirmana Kft.

Ez a pályázat egy a Balaton partján álló meglévő lakóépület átépítését, korszerűsítését mutatja be. A gazdasági helyzet változása olyan épület megtervezését követelte ki, amely azon túl, hogy egy család otthona lesz és a kényelmüket szolgálja, az energetikai elvárásokat is maximálisan teljesíti. Az építésziroda koncepciója szerint csak az épített környezet egészét figyelembe véve lehetséges fenntartható épületet tervezni: az épület tájolása, természetes árnyékolása, a nyílászárók, a határolószerkezetek, a gépészet, a szellőzés, a külső héj mind-mind hatással van a használókra és a környezetre. Ebbe a koncepcióba illik az elegáns és nemes fehér cserép használata. A levegőből gyönyörűen látszik. Egy fehér delfin, egy repülőgép szárny, ami nem melegíti tovább a környezetét a napsütötte vízparton.

„Base” irodaépület - Finta és Társai Építész Stúdió Kft.

A tervezők saját székhelyüket álmodták meg - egy munkahelyet, egy építészirodát terveztek, mely olcsó, könnyen megépíthető, ellenben praktikus, variábilis, jól berendezhető, könnyen karbantartható, mindezeken túl azonban az építészeti stúdió hitvallását, szellemiségét is tükrözi, annak „kirakata” is egyben.
A terv teljesen megtartotta a régi épület utcafrontra néző szárnyát, amely korhűen felújított hófehér testként képezi a rá merőleges sötét monokróm tömeg ellenpólusát. A szikrázó hófehér vakolat, hófehér Tondach kerámia tetőcserép és a hófehér nyílászárók kontrasztja a dinamikus, hullámzó sötét tömeggel összekapcsolódva, izgalmas, jin-jang-szerű ellentét-párként alkot harmonikus egységet.

Egylakásos lakóház - Horváth Tibor

Egyszintes lakóház Badacsonytördemic belterületi részén, egy szűk kis utcácskában, pazar kilátással a Badacsony hegyre. A környezet adottságaihoz minden tekintetben illő, hagyományos formavilágú, tornácos, nyeregtetős épületet álmodott meg a tervező. A fehér színű tetőcserép és a szürke - fehér, néhol díszítéssel ellátott falak egyszerre sugároznak tisztaságot és nyugalmat, mégis egyedi karaktert biztosítanak az épületnek.

Lakóház az erdőben - Czáka Zoltán

Az erdő rengetegébe helyezett családi ház terve alaprajzát és térbeli kialakítását tekintve szabálytalan, ez a szabálytalanság a természet véletlenszerűségére reflektál.
A terek és funkciók lehatárolását három fal és az ezeket övező üvegfelületek alkotják. A sokszögű alaplemez, a tetőfedés, amely szándékosan nem követi le az alaplemezt, illetve a tereket határoló falak kompozíciójának köszönhetően a kint és bent közötti kapcsolódás nagyon sokrétű skálája tapasztalható.
A fehér színű kerámia tetőcserép alkalmazása hozzájárul ehhez a kapcsolódáshoz és a természet szerves részéve teszi az épületet.

Mogyoród Közösségi Ház - Bors Eszter

A bemutatott épület funkciója közösségi ház, melyet valós környezetbe helyezett a tervező. Az ingatlan a Szent László emlékház épülete mellé került, Mogyoród településen. A projekt kiemelt célja volt, hogy a meglévő és az új épület koherens egységet alkosson. A sikeres és eredeti koncepció eredménye, hogy a tervező úgy illeszti a meglévő épületek közé az újat, hogy megkettőzi a jelenleg is ott álló nyeregtetős házat. A terek újragondolásával és a falak átmozgatásával jön létre a közösségi ház bejárata és udvara – eredeti, merész és látványos formában. A fehér cserép alkalmazása a megkettőzött nyeregtetőkön hozzájárul az egységes és harmonikus épületkép kialakításához.

Etyek egészségház - Böröcz Péter

A látványterveken megjelenített két létesítmény egészségházként funkcionál, helyet kap bennük minden szükséges egészségügyi alapellátás: háziorvosi, gyermekorvosi praxis, védőnői szolgálat, fogorvosi rendelő. Az ingatlan két hagyományos nyeregtetős tömegű épületből és egy átriumos belső gyógynövénykertből áll. A sóskúti mészkő burkolatos objektumokat fa szerkezetű tornác-előtető építmény kapcsolja össze, teszi egységessé. A kő világos színvilágához a fehér cserép igazán jó választás. A tervben a növények színes megjelenése és az épület fehér felületi architektúrája remek vizuális kombinációt alkot. 

Partnerkereső