karrier blog

A Wienerberger izgalmas pozíciók sorát kínálja

A Wienerberger egy több mint 30 országban jelenlévő multinacionális vállalat, ám működési szempontból mégis egyedi. A szervezeti struktúránk Magyarországon is a konszern alapvető elvárásait tükrözi. Négy nagyobb igazgatóságot alakítottunk ki: gazdaság, kereskedelem és marketing, ügyféllogisztika és termelés. Ezen felül a menedzsment tagja még a HR vezetőnk és a Business System & Solution Managerünk is. Annak ellenére, hogy a vállalatcsoport működése határokon, sőt kontinenseken is átível, minden országban és minden leányvállalatnál a lokális megoldások állnak a fókuszban. Ezt egyaránt szem előtt tartjuk a szolgáltatások vagy a termékfejlesztés esetében, így ebben rejlik erősségünk.

Ez azt is jelenti, hogy vállalatunk kifejezetten értékeli, sőt, jutalmazza a munkavállalóktól érkező fejlesztési újításokat, innovációs javaslatokat. Igyekszünk olyan munkakörnyezetet biztosítani, ami mindenkire inspirálóan hat és segít szabadon engedni a munkához, alkotáshoz fűződő gondolatokat. Ennek része, hogy számos izgalmas és érdekes, a hagyományostól eltérő munkakört kínálunk.  

Mérnöki tudás a szokásoktól eltérően felhasználva

Az említett izgalmas pozíciók közé sorolható az Építési projekt tanácsadó, illetve az Értékesítési szaktanácsadó, amelyek sales tevékenységünk meghatározó pillérei. Előbbi esetében a nagyobb beruházások felkutatása, utóbbinál építőipari kereskedőkkel, kivitelező kisvállalkozásokkal való együttműködés áll a fókuszban.

Az Építési projekt tanácsadó esetében, egy olyan szaktudással rendelkező kollégáról van szó, aki építő-, vagy építészmérnöki végzettséggel rendelkezik és messze nem csupán a piacot járva értékesíti a termékeinket. Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy roppant dinamikus munkakörben dolgozik.

Kísérjük el egy munkatársunkat, hogy lássuk, hogyan alakul egy konkrét napja!

A reggeli kávé után utunk egy tervezőirodába vezet, ahol a tervezőkkel tárgyalunk egy társasház tervrajza felett. Innen pedig egy kivitelezési területre indulunk egy belvárosi építkezésre. A kollégánk immár munkavédelmi sisakba és bakancsba beöltözve tanácsokat ad a hangszigetelő tégláink megfelelő lerakásához és ellenőrizi azt is, hogy a különböző emeleteken milyen pontossággal készülnek el a munkák. Ezekben a helyzetekben egyértelműen kiderül, hogy miért is van szükség a mérnöki diplomára ehhez a munkakörhöz. Az értékesítésen kívül, hangsúlyozottan szaktanácsadást is adnak kollégáink, amit csak a mérnöki szaktudásra lehet alapozni. Az építkezésen kapott további kérdések nyomán, a 2020-ban bevezetett ereszcsatorna-rendszerünket is bemutatja munkatársunk. Ezzel azonban még távolról sincs vége a napnak, mert kollégánk egy nagyobb építőipari beruházót is meglátogat, ahol szintén szakmai tanácsokkal segíti az értékesítést. Így kollégánk egy nap alatt megfordul egy tervezőirodában, egy építkezésen és beruházóknál is, folyamatosan járva és feltárva az értékesítési területe újabb és újabb lehetőségeit.

Az Építési projekt tanácsadóink szorosan együttműködnek több, a régióhoz tartozó Építési szaktanácsadóval is, akik az építőipari kereskedők, a tetőfedők és a kivitelező kisvállalkozások rendszeres látogatásáért és a termékellátottság biztosításáért felelnek. A két pozícióban dolgozók szorosan együttműködnek, hiszen a nagyobb kivitelezési beruházásokat a kereskedőn keresztül látjuk el a termékeinkkel. Így a kollégák számíthatnak egymásra és ha közösen sikeresek, akkor egyénileg is sikereket érhetnek el.

Van amikor a jövőt kell megálmodni

Kifejezetten alkotói terület a Termékmenedzser pozíciónk. Mérnöki tudásukkal olyan új termékek létrehozását segítik elő, amelyek előremutatóak, a vevők jövőbeni igényeit is kielégítik. Ez a szerepkör az értékesítés, a mérnöki munka és a termelés határmezsgyéjén mozog. Ő az, aki az értékesítési kollégákkal közösen feldolgozza és értékeli a piacról érkező információkat, elvárásokat. Ezeket a termelés nyelvére lefordítva egy új, vagy újrapozicionált termékben jeleníteni meg. A mérnöki munka itt nagyon hangsúlyos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel például szoros az együttműködésünk, ahol mérnöktanárokat és lelkes építő- vagy építész diákokat is bevonunk a közös gondolkozásba. Ezt a folyamatot egyértelműen a termékmenedzser fogja össze és ő kíséri végig az új termék megszületését a tervezőasztaltól egészen az első próbagyártásokig. És ha megszületik egy új termékünk, még az is lehetséges, hogy termékmenedzserünk nevének részlete inspirálja a termék névadását is.

De nem csak a mérnöki területről érkezőket várjuk

A termékmenedzserek által megálmodott újdonságokat természetesen vevőink számára is ismertté kell tenni, amiért a Brand manager kollégánk felel. Sok nagyvállalatnál előfordul, hogy ebben a munkakörben az anyavállalat ötleteit és kommunikációs anyagait egyszerűen, szinte módosítás nélkül implementálják a hazai piacon. A Wienerbergernél ez is másként működik. A Brand managerünknek szüksége van arra, hogy megálmodja a termék kommunikációjának minden aspektusát, stratégiát alkosson meg, ez például legújabb termékünk, a Porotherm X-Therm bevezetésekor is nélkülözhetetlen volt. Munkatársunk nagyfokú szabadságot kap abban, hogy a termékeket hogyan jelenítsük meg, és hogyan kommunikáljunk róluk a B2B és B2C ügyfeleink felé. Brand managerként önállóan felel a márkáért, ugyanakkor a vele szorosan együtt dolgozó marketing osztállyal tudja igazán célba juttatni a terméket mind a digitális térben, mind pedig az eladáshelyeken.

Lépéseket teszünk a jövő munkahelye felé    

Számos olyan új pozíció is megnyílik, amire a cég kétszáz éves története során korábban nem volt szükség. Az új, modern munkakörnyezet azonban már megkívánja, hogy nemcsak a termelésben, de a munka szervezésében is innováljunk. Ilyen az üzleti folyamataink fejlesztéséhez és az adatmenedzsmenthez kapcsolódó pozíció is. A Business System Expert munkakörben dolgozó kollégánk egyértelműen a Wienerberger csoport hazai vállalatának üzleti támogatója. Feladatának lényege, hogy nagyobb területenként (pl. logisztika, ügyfélszolgálat) feltárja és elemezze a belső folyamatainkat, azonosítsa a fejlesztendő területeket és támogassa az új folyamatok üzleti rendszereinkbe való implementációját. Ma ez az egyik kulcsa a gyors piaci reagálásnak.

Ezeknek a munkaköröknek a változatossága és különlegessége is a Wienerberger sokszínűségének egyik építőeleme. Munkavállalóink számos olyan pozíciót találhatnak maguknak a cégen belül, ahol kiaknázhatják a bennük rejlő kreativitást és szaktudást. Legyen szó építkezésekről, információmenedzsmentről, marketingtervezésről, vagy épp munka-, személyügyi területről.

A hozzánk sikeresen jelentkező álláskereső azt fogja érezni, hogy a Wienerbergernél egy családhoz csatlakozik, hiszen a különböző területek nálunk úgy működnek együtt, mint egy igazi nagy családban: mindenki közösen, egy célért dolgozik, hogy sikeresek legyünk. Ez pedig munkavállalóink elkötelezettsége nélkül lehetetlen.

Partnerkereső