Karrier oldal blog

Stabil hátország alapozza meg a biztos jövőnket

A Wienerberger Zrt.-t hazai története során mindig is az ország egyik vezető téglagyártójaként tartották számon. A korszerű termelési rendszereinknek és folyamatainknak köszönhetően mára igazi úttörő, trendteremtő szerepet töltünk be az ágazatban. Sőt, a vállalatunk 30 éve nem csak az építőipari szektor, hanem a teljes hazai gazdaság meghatározó társasága.  

A commemorative 200 years logo for Wienerberger.

A hazai építkezésünk első éveiben is a megbízhatóság volt a fókuszban

Az eredményeink mögött az a szemlélet húzódik meg, hogy a biztos háttér cégünk és a munkavállalóink számára is mindig és mindenkor biztosítva legyen. Mindez érthető is, hiszen globális vállalatcsoportunk működési filozófiája is egyértelműen a stabilitásra épül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy anyavállalatunk történte immár 200 éves múltra tekint vissza, s ma már a globális építőipari szektor egyik legnagyobbja. A Wienerberger 28 európai ország mellett Kínában, Indiában és az Egyesült Államokban is jelen van. Ennek a biztos háttérnek a megteremtése vezérelte hazai jelenlétünket is. Lépésről-lépre bővítettük hazai gyártó és értékesítő hálózatunkat, így már a rendszerváltás után megkezdődött a gyártási kapacitásunk bővítése. Az első időszakban a hazai céghez négy gyár tartozott: Solymár, Sopron, Kőszeg és Őrbottyán. Ám már 1993-ban újabb üzemekkel bővítette hálózatát társaságunk, ekkor a mezőtúri, bátaszéki és békéscsabai termelőkapacitások kerültek tulajdonunkba. Később megszereztük a Balaton Tégla Kft.-t és a Dunántúli Téglagyárak Rt.-t. is, míg kisebbségi részesedési konstrukcióban a társaság bevásárolta magát 2003-ban a törökbálinti téglagyárba, 2005-ben pedig a mohácsiba. 

Gyár- és hálózatfejlesztéseink a jövő kulcsát adják

Mindezek mellett a kapacitásfejlesztést jelentő beruházásokat valósítottunk meg, amelyből az első, csaknem azonnal a magyarországi piacra lépésünk után megkezdődött. A kőszegi téglagyár mellé gerendagyárat építettünk 1991-ben, majd 2006-ban Tiszavasváriban épült fel a cég első, zöldmezős beruházás keretében létrehozott hazai téglagyára. E mellett természetesen folyamatos fejlesztéseket hajtottunk végre üzemeinkben, amelyeknek köszönhetően például a békéscsabai gyárunk kapacitása több mint 40 százalékkal növekedett. Büszkék vagyunk termelési kapacitásunkra, hiszen azok olyan modern technológiát használva működnek, amelyek iránymutatónak számítanak a teljes ágazat számára. Éppen ezért készítettünk virtuális sétát is a tiszavasvári üzemünkben, hiszen úgy véljük, van mit megmutatni. Ez a digitális gyárlátogatás a vállalatunk Facebook oldalán bárki számára elérhető.

Fejlődésünk következő mérföldköve a Tondach vállalattal való 2018-as egyesülésünk volt. Így Békéscsabán, Európa egyik legnagyobb cserépgyárában, immár a Wienerberger égisze alatt készülnek tetőcserepeink. Fejlődésünk legújabb állomása volt az egyik legnagyobb hazai térkőelem gyártónak tartott Semmelrock Stein+Design Kft. integrációja a Wienerberger Zrt.-be. Ennek keretében 2020 szeptemberétől a Wienerberger Zrt. és a Semmelrock Kft. menedzsmentjének feladatait ugyanaz az igazgatóság látja el. Az átalakítás is a biztos háttér további erősítését célozta, amely eredményeként növelni tudjuk vevőink eddigieknél is magasabb színvonalú és ügyfélorientált kiszolgálását, illetve hatékonyabban tudunk reagálni a terület által támasztott egyre komplexebb kihívásokra. 

Az innováció útján járunk

Éppen a minél magasabb ügyfélélmény áll sorozatos fejlesztéseink mögött is. A vevői elvárások és a piaci igények folyamatosan emelkednek. Mind több olyan technológiai elvárás jelenik meg, amelyek próbára teszik a gyártókat. Egy olyan vállalatnak, amely ezekre a kihívásokra jó és gyors válaszokat kíván adni, annak mindig a fejlesztési verseny élmezőnyében kell lennie. 

 

Ezért keressük az új utakat innovációink során, amelynek köszönhető legfrissebb termékünk is, a Porotherm X-therm. Ennek a terméknek a kialakítása során a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatóival dolgoztunk együtt. Számos kutatói munkaóra és az ágazatban rendkívülinek mondható, a Forma 1-es autók digitális térben zajló modellezését és tesztelését idéző kísérletek sora vezetett bennünket a célig. Az eredmény önmagáért beszél, hiszen a Porotherm X-therm az előzetes várakozásokat is felülmúlta. Egy rendkívül innovatív téglát sikerült megalkotnunk, amely nem csak a vevői igényekre, de a XXI. századi kihívásokra is választ nyújt. A hőszigetelő képesség javulásával, illetve a környezettudatosabb fejlesztési folyamatnak köszönhetően újdonságunk a globális fenntartható fejlődési célok eléréséhez is hozzájárul. Hisszük, hogy ezt a végeredményt stabil hátország és jól körvonalazható jövőkép nélkül aligha érhettük volna el.    

Munkavállalóink biztos jövőjéért teszünk

A biztos háttér a jövedelmek szintjén is megjelenik cégünknél, amire különös gondot fordítunk, hiszen egy munkavállaló számára ez az egyik elsődleges vonzerő a vállalattal kapcsolatban. Éppen ezért a 13. havi bérkifizetéseket az elmúlt évek leginkább megterhelő időszakában, a 2008-2009-es válság és a Covid-19 járvány alatt is biztosítottuk. Ám nem csak ez jelenti az anyagi megbecsülést. Minden évben felülvizsgáljuk a béreinket és összevetjük az aktuális piaci bérstruktúrával. Ezzel egyértelműen azt szeretnénk elérni, hogy fizetéseink, fizetési politikánk versenyképes legyen és vonzóak legyünk, illetve maradjunk munkavállalóink számára. Amennyiben a kereslet-kínálat alakulása miatt pedig optimalizálnunk kell kapacitásainkat, akkor azt minden körülmények között alkalmazottaink érdekeinek szem előtt tartásával tesszük.

Mindezekkel együttesen azt szeretnénk elérni, hogy csapatunk tagjainak elköteleződése maximális legyen, emellett büszkék legyenek arra, hogy a Wienerberger kötelékébe tartoznak és olyan munkahelyként tartsanak számon bennünket, ahol nem csak minden feltétel adott a sikeres karrierhez, de azok stabil alapokon nyugszanak. 

Partnerkereső