Munkavállalóink mondták

Ugrás a turizmusból a beszerzésbe, a pandémia alatt!

Wienerberger Munkatársaink mondták

Timi 2020 októberében csatlakozott gyakornokként a Wienerberger zRt. beszerzési csapatához. Pár hónap után ajánlatot adtunk neki, így a továbbiakban már nem diákként, hanem junior beszerző munkatársként támogatja vállalatunkat céljai elérésében. Timi története azért is érdekes, mert a jövőjét a turizmusban látta, azonban a Wienerbergernél töltött pár hónap megváltoztatta nézőpontját. Ismerd meg Timi történetét, hogy megtudd, milyen karrierút várhat akár rád is, ha gyakornokként nálunk kezded a karriered!

1.      Hogyan kerültél a Wienerbergerhez, mióta dolgozol a cégnél?

A Corvinuson végzett utolsó egyetemi félévemben szerettem volna dolgozni, így egy online álláskereső oldalon keresztül találtam meg a Wienerberger által hirdetett beszerzési gyakornoki lehetőséget. Úgy éreztem a leírás alapján, hogy illik hozzám ez a munkakör. Nagyon tetszett, hogy gyorsan haladt a kiválasztási folyamat. A telefonos előinterjú után a leendő vezetőmmel volt egy személyes beszélgetés, így lehetőségem volt az irodát is megnézni, így mind munkáltatói oldalról, mind az irodai környezetet látva elmondhatom, hogy nagyon barátságos környezet fogadott. Október elején pedig már kezdhettem is gyakornokként.

2.      Hogy élted meg a cégen belüli munkakörváltást? Hogyan zajlott ez a folyamat?

Gyakornokként egy új beszerzési rendszer bevezetésében kellett aktívan részt vennem, az adminisztratív részét, valamint a rendszeren belüli rendeléseket kezeltem. Monotonabb feladatkör volt, de nagyon sok kérdés felmerült a rendszer felhasználóiban, így ösztönzött, hogy minél alaposabban megtanuljam a teljes rendszert, hogy a kollégákat segíteni tudjam.

A vezetőm 2 hónap után teljes állású lehetőséget ajánlott fel nekem. Az, hogy ilyen gyorsan ajánlatot kaptam, számomra nagyon nagy szó volt. Közben sikeres államvizsgát tettem, ami mellett lehetőségem volt felkészülni a beszerzői pozícióra. Ekkor már elkezdték a betanításomat, így amikor februárban átkerültem teljes állásba, már szinte önállóan tudtam végezni a feladataimat. A kollégáktól minden információt és támogatást megkaptam, utána pedig nagyfokú önállóságot adtak a kezembe. Mindemellett nagyon jó érzés az a biztonságérzet, hogy bármikor kérdezhetek, amikor szükségem van rá.

3.      Mi a legizgalmasabb feladatod?

A legizgalmasabb feladatom az, hogy a rendszerhez kapcsolódóan már egyedül végezhetek tréningeket. Rajtam is múlik, hogy a társosztályok hogyan tanulnak bele az új folyamatba, ráadásul gyárigazgatóknak is tartottam már képzést. Az a legizgalmasabb része, hogy számítanak rám, megbíznak bennem és nagy szerepem van abban, hogy hogyan tudják majd használni az adott beszerzési folyamatokhoz kapcsolódó rendszereket.

4.      Mi az, amit megtanultál és segített, hogy eljuss idáig? Miben fejlődtél a legtöbbet az itt töltött idő alatt?

Olyan légkörben nevelkedtem, ahol azt az üzenetet kaptam, hogyha tanulok, fejlődöm, akkor az csak az én javamra válhat. Ez az üzenet egész eddigi pályafutásom során elkísért, így a nehezebb, akár monotonabb időszakokon is átsegített, mert tudtam, hogy hosszútávon az én javamat szolgálja ez a tanulás. Próbálok mindig alapos és proaktív lenni. Ezt szerencsére itt is látják, mindenbe be tudnak vonni.

A feladataim priorizálásában nagyon sokat fejlődtem itt. A rendszerek ismeretét is ide sorolnám, amit szintén nem egyetemi közegben, hanem munkám során, a gyakorlatban sajátítottam el. 

5.      Mire vagy a legbüszkébb az itt töltött idő alatt?

Két dolgot emelnék ki. Az egyik az, hogy gyorsan sikerült feljebb lépnem és ajánlatot kapnom, a másik pedig, hogy egyedül engednek tréningeket tartani.

6.      Mesterképzésen turizmus menedzsmentet tanultál, abban is képzelted el a jövőd. Mi változott, hogy mégis a Wienerberger mellett döntöttél?

A koronavírus gazdaságra gyakorolt hatása okozta nálam ezt a karrierváltást, hogy végül a diploma megszerzése után nem turizmusban helyezkedtem el. Nem terveztem hosszútávra a gyakornoki lehetőséggel, ugyanis volt már egy ajánlatom májusra a vendéglátószektorban. Azonban a pandémia okozta változások hatására ki kellett lépnem a komfortzónámból. Mindenképpen szerettem volna egy olyan cégnél elhelyezkedni, ahol hosszú távon is el tudom képzelni magam. Előzetesen olvastam a Wienerbergerről, hogy családbarát munkahely, ez is egy fontos szempont volt a választásnál.  Amióta pedig itt dolgozom, a kollégák hozzáállása és segítőkészsége az, ami megfogott. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy könnyen be tudtam illeszkedni a csapatba. Úgy érzem, az ajánlat elfogadása egy jó döntés volt részemről.

7.      Mesélj kicsit magadról.

Egy kisebb településről származom, ahol két idősebb testvéremmel nevelkedtem. Angol bulldogokat tenyésztettünk, így a kutyák mindig közel álltak a szívemhez. Gimnáziumba Kecskemétre jártam, majd az egyetem miatt Budapestre költöztem, ahol a Corvinuson elvégeztem egy alap és egy mesterszakot. Szabadidőmet most a covid-helyzet alapvetően meghatározza, de szerencsére szeretem itthon eltölteni az időmet. Szeretek növényekkel foglalkozni, jelenleg épp trópusi növényekkel kísérletezgetek, emellett szívesen sütök és főzök. Újabban tortákat készítek, imádom díszíteni őket. A természetben is szívesen töltöm az időm, szeretek túrázni, sportolni, biciklizni, sétálni.

8.      Miért ajánlanád szívesen egy ismerősödnek a Wienerbergert, mint munkáltatót?

Amennyiben proaktív vagy, itt gyors fejlődésre és előlépésre van lehetőség. A munkakörülmények is nagyon tetszenek, a munkaidőt barátinak tartom. Kolléganőimen látom, hogy családosként nagyon jól tudják menedzselni a hétköznapokat, kívülről nézve a munka-magánélet egyensúly megvan. Ezt a jövőmre tekintve fontosnak tartom. Most is úgy érzem, nem folyik össze a munkám és a magánéletem.

Amellett, hogy egy nagyon karakteres építőipari vállalat, úgymond kis emberként is el lehet helyezkedni és jól érezni magunkat...erre nem számítottam, hogy ennyire meg fogom szeretni. Férfias jegyeket társítottam a céghez, ami részben meg is van, ám igencsak úgy tűnik, hogy itt mindenki meg tudja találni a helyét.” – Timi a Wienerbergerről

Partnerkereső