Ismét a város felett ünnepeltük a Tondach díjazottakat!

Íme a 2023-as nyertes épületek és tetőfedők!
A Normafa Rendezvényházban került sor a Tondach Tetőfedő Rangadó Pályázat 2023-as fordulójának díjátadó ünnepségére 2024. február 21-én. Ebben a fordulóban is számos műszakilag és esztétikailag kiemelkedő színvonalú épületet díjazott a szakmai zsűri. Lássuk kié a dicsőség:

Húzott cserép kategória

1. helyezett 

Nagy-Szeminárium műemléképület, Veszprém

Tetőfedők neve: Császár József (CDP Ács 2000 Bt.), Mester László (FAGYÖNGY-TETŐ Kft.)

Felhasznált tetőcserép: Tondach Hódfarkú (18x38cm) félköríves vágású – kettősfedés (téglavörös)

Tetőfelület nagysága: 980 m2

A Tondach Tetőfedő Rangadó Pályázat húzott kategóriájának első helyezését 2023-ban a szakmai zsűri Császár József Tondach Tetőmesternek és Mester László tetőfedőnek, valamint szakmai csapatuknak ítélte oda, a veszprémi Nagy-Szeminárium műemléki épület tetőszerkezetének felújítása pályázatukért.

A várnegyed megújulásának keretein belül megvalósuló projektnél a tetőfelület nagyságán kívül még megannyi kiegészítés is nehezítette a tetőfedők munkáját. A műemlékvédelmi megoldásoknak megfelelően több, mint 30.000 db téglavörös félköríves vágású, hódfarkú tetőcserép lett beépítve. Az ökörszem-ablakok kivitelezésénél a szakemberek a cserepezés folytonosságára törekedtek. Bár a felújítás a műemlékvédelmi előírások szerint, a hagyományok szem előtt tartása mellett készült, mégis kerültek bele modern, korszerű elemek is, ilyenek a tetőbevilágítók, melyek az épület egyes szakaszán a gerincvonal mentén lettek beépítve. A felépítmények körüli bádogozás a tetőcserép színével harmonizálva réz színű, ezzel is hozzájárulva a Veszprémi Vár egyik történelmi műemlékének méltó megőrzéséhez. 

Minden elismerésünk a tetőfedő csapatnak a kiviteles minőségű szakmai munkáért! 

2. helyezett

Kék Festőház műemléképület, Esztergom

Tetőfedő neve:  Dániel Gábor

Húzott kategóriában a Tondach pályázat 2023-as fordulóján a második helyezést Dániel Gábor partnerünk érdemelte ki az esztergomi Kékfestő ház tetőfelújítási munkálataival. 

A műemléki oltalom alatt álló épület felújításon és bővítésen esett át, megtartva eredeti utcai homlokzatát. Tetőszerkezetére tradicionális téglavörös szegmensvágású hódfarkú kettős fedés készült. A felújított műemlék jól harmonizál a környezetében található épületekkel. 

Az óriási tetőfelületre nagyságrendileg 23.000 db cserép került fel. 

Az elismeréshez szeretettel gratulálunk!

3. helyezett

Új építésű vendégfogadó épület, Monor

Tetőfedő neve: Kalocsa Imre

Felhasznált tetőcserép: Tondach Kékes egyenesvágású (téglavörös)

Tetőfelület nagysága: 160 m2

A 2023-as év Tetőfedő Rangadó harmadik helyezését húzott tetőcserépfedés kategóriában egy monori újépítésű vendégfogadó nyerte el.

A monori pincefalu a világörökség részét képezi. A korábbi szalagcserépfedést korszerű téglavörös Tondach egyenesvágású Kékes tetőcserép váltotta ki a felújítás során. Az eredményül létrejövő épület harmonikus, egyensúlyban maradt a környezetével, hangulatosan illeszkedik a szőlőtőkék közé.Az épületszerkezeti részletek magas hozzáértéssel készültek, a bádogozás színvilágát a cserepezéshez illesztették, akárcsak a faelemek pácolását. 

A munkát végző szakembernek, Kalocsa Imrének és kollégáinak gratulálunk a kiváló szakmai munkához! 

Sajtolt cserép kategória

1. helyezett 

Családi ház felújítása, Érd

Tetőfedő neve:  Zakariás András (Zakariácsok Kft.)

Felhasznált tetőcserép: Tondach Twiston 9 Fusion Color (terrabarna)

Tetőfelület nagysága: 265 m2

A 2023-as év Tondach Tetőfedő Rangadó pályázat első helyezettje sajtolt kategóriában a Zakariácsok Kft. tetőfedői által kivitelezett családi ház felújítása Érden. A megrendelő egy korábbi kivitelezés javításához kért szakértői segítséget, melyet Zakariás András Tondach Tetőmester és csapata végzett el kiváló eredménnyel. A meglévő héjazatot tetőszerkezetig kellett visszabontaniuk. A bontás után megerősítették és faanyagvédelemmel időtállóvá tették a szerkezetet. Emellett a szigetelés hatékonysága érdekében gondosan kialakított pára- és légzáró fóliarendszert is készítettek a szakemberek. A megrendelő tetszése szerint választott terrabarna Twiston 9 Fusion Color tetőcserép méreteihez igazították a dobozolt tetőkinyúlást és a speciális oromszerkezetet is. A manzárdtető törésénél újabb beszellőzést biztosítottak, a tetőablakoknál és tetőáttöréseknél is nagy figyelmet fordítottak a megfelelő szélzárás kialakítására. 

Elismeréssel adózunk a kiváló szakmai munka előtt! 

Megosztott 2. helyezett

Felújítás, Gárdony

Tetőfedő neve:  Vida Krisztián (Vida-Tető Bt.)

Felhasznált tetőcserép: Tondach V11 (antracit)

Tetőfelület nagysága: 140 m2

A 2023-as Tondach pályázat sajtot kategóriájának második helyezését gárdonyi felújítás projektjével Vida Krisztián Tondach Tetőmester nyerte el. A tetőfelújításnál a régi tetőzsindelyt cserélték le korszerű és modern megjelenésű antracit Tondach V11 kerámia tetőcserépre. A tető teljes területét a cserép méreteihez igazodva szerkesztették meg, az elemek vágására így csak kis mennyiségben volt szükség. A kivitelezés során diagonális hófogórendszert és a tetőteraszok felett fekvőereszt alakítottak ki a szakemberek.  A fekvőeresz-csatornában összegyűjtött esővizet egy cserépszélességi bádogozáson keresztül vezetik le gondosan a tető síkján. 

A szakmai helyezéshez szeretettel gratulálunk! 

Megosztott 2. helyezett

Új építésű családi ház, Agárd

Tetőfedő neve:  Vida Krisztián, Vida-Tető Bt.

Felhasznált tetőcserép: Tondach Planoton 9 (antracit)

Tetőfelület nagysága: 140 m2

Rangadó pályázatunk történelmében először fordult elő, hogy a szakmai zsűri az anonim pályázatok közül megosztott helyezést adott ugyanannak a tetőfedőnek - két különböző pályázati munkájáért. 2023-ban sajtolt kategóriában a második helyezésen Vida Krisztián Tetőmesterünk saját magával osztozik meg. Ez is jól mutatja a tetőfedő és szakmai csapata kiváló teljesítményét, melyhez szeretettel gratulálunk! A kettes számú díjazott projekt egy agárdi újépítésű családi ház, melynek tetőszerkezetéhez a korszerű és modern megjelenésű Tondach Planoton 9 kerámia tetőcserepet választották, divatos antracit színben. A tetőszerkezet faelemeinek pácolása és az egyszerű, letisztult szürke színek teljes harmóniában állnak egymással. Az épület elegáns megjelenésű, nem kirívó. A tetőrétegrend átszellőztetését a legkorszerűbb kiegészítők alkalmazásával oldották meg. A kivitelezés legkritikusabb pontját egyértelműen a tetőfelépítményes ablak megoldása jelentette, melyet a tetőfedő csapat nagy szakértelemmel és kiváló termékek beépítésével sikeresen valósított meg.

Különdíjasok

Kreatív megoldások különdíj

Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége különdíj

Családi ház, Balmazújváros

Tetőfedő neve: Hegedüs Imre

Felhasznált tetőcserép: Tondach Contiton 9 (barna)

Tetőfelület nagysága:    272 m2

A Tondach Tetőfedő pályázat keretein belül 2023-ban is értékelt különdíjas munkákat a zsűri. A “Kreatív megoldások” elnevezésű különdíjat Hegedüs Imre Tondach Tetőmesternek és csapatának adhatjuk most át. A benyújtott pályázat egy családi ház tetőfedésének munkálatait mutatja be Balmazújvárosból. A betonkoszorúval megerősített Porotherm téglafalszerkezetre fafödém került, majd kétállószékes fedélszéket építettek. A tető rétegrendjének kialakítása a mai kor energetikai előírásainak megfelelően került kivitelezésre. A páraáteresztést és átszellőzést modern építőanyagok használatával valósították meg. Tetőcserépnek Tondach Contiton 9 kerámiacserepet választottak, barna színben. A sztenderd hajlásszögnél alacsonyabb tetőhajlás mediterrán jelleget kölcsönöz a háznak, mellyel a felhasznált anyagok színvilága tökéletes összhangban van. 

A projekt elnyerte az ÉMSZ különdíját is, a dupla szakmai elismeréshez gratulálunk! 

 

Felújítás különdíj

Családi ház, Esztergom

Tetőfedő neve: Dániel Gábor

Felhasznált tetőcserép: Tondach Twiston 9 (rézbarna)

Tetőfelület nagysága: 280 m2

A Tondach Rangadó pályázat 2023-as különdíjasa Dániel Gábor Tondach Tetőmester munkája, a Felújítás különdíjat egy Esztergom kertvárosában található családi ház bővítésével és a tetőszerkezet felújításával méltán érdemelte ki. A korábbi tetőszintet - a tetőszerkezettel együtt - elbontották. A fedett terasz fölötti fagerendázatot felújították, egyes elemeit megtartva új szerkezeti elemekkel egészítették ki. Fedésként rézbarna kivitelű Tondach Twiston 9 kerámiacserepet kapott, mely harmonikusan simul a környezetébe. Az alátéthéjazat a rendszerhez illő Tondach Fol K fóliával és szegtömítővel ellátott, úgynevezett “ellenstaflizással” készült. A hajlatvápákat süllyesztett kivitelben kerültek készítették el.  

Gratulálunk a különdíjhoz! 

 

Tetőépítők Egyesülete különdíj

Pince tetőszerkezet, Tokod

Tetőfedő neve: Hegyi Sándor, Hegyi és Fia Tető Kft.

Felhasznált tetőcserép: Tondach Pilis Max ívesvágású (téglavörös)

Tetőfelület nagysága: 150 m2

A Tondach Tetőfedő Rangadó pályázat 2023-as TEGY különdíjasa Hegyi Sándor egyik munkája, mely egy tokodi pince tetőszerkezetének megépítését és fedését foglalja magában. A hagyományőrzés jellegzetességeit mutatja a szelemenvégek megmunkálásának, faragásának minősége. A teljesen új látszó tetőszerkezeten korszerű téglavörös színű Tondach ívesvágású Pilis Max tetőcserépfedés található. A kivitelezés során a megrendelői igényeknek megfelelően a tetőfedő szakemberek törekedtek minél kevesebb bádogozási munkával dolgozni és a tetősík oldalakat szegőcserepekkel zárni. Az épület - hagyományőrző jellege miatt - belesimul a tájba, annak szerves részét képezi. 

A tetőfedő szakember és munkatársai kiváló teljesítményéért ezúton is elismerésünket fejezzük ki!  

 

Tondach Wewolt napelemes cserép pilot különdíj

Új építésű családi ház,  Csömör

Tetőfedő neve: Csibi László, Trabem Kft.

Felhasznált tetőcserép: Tondach Actua 10 fekete, WeVolt X-tile napelemes tetőmodul

Tetőfelület nagysága: 250 m2

A Tondach Tetőfedő Rangadó Pályázaton különdíjjal jutalmazták Csibi László Tondach Tetőmester és csapatánk munkáját, a díjazott projekt egy csömöri családi ház, melyen első ízben alkalmazták a Tondach Wevolt X-tile napelemes rendszert. A tető 250 m2 Tondach Actua 10 fekete tetőcserép alkalmazásával épült meg.

 

Tekintse meg a díjátadó pillanatait! képgaléria

Partnerkereső