Lépések a kerttervezéshez

Álomkert kialakítása lépésről lépésre

Segítünk eligazodni a színek és formák kavalkádjában! 

Hogyan kell nekiállni egy kert kialakításának?

A helyszín adottságait mindenképp javasolt feltérképezni:

  • telekhatár
  • terepviszonyok
  • talajadottságok
  • vízelvezetés lehetőségei
  • műtárgyak, közművek.

A burkolandó felület alaprajzát, pontos helyét nemcsak a fizikai lehetőségek befolyásolják, hanem a vonatkozó jogszabályi előírások is, például a megengedett beépíthetőség.

A felhasználás módja egyértelműen meghatározza a burkolat legfontosabb paramétereit. Segítségként a termékek mellett piktogramok jelölik a térkövek tulajdonságait, így könnyebb a megfelelő térkövet kiválasztani.

Térkő vagy lap?
A burkolat vastagságát és az alépítmény rétegrendjét meghatározza, hogy milyen mechanikai terhelésnek lesz kitéve a felület. A térkövek gépjárműforgalom esetén, míg a lapok teraszok, járdák burkolására alkalmasak. A rétegrendekre vonatkozó ajánlásunkat itt találja.

Milyen felületkialakítású burkolat a megfelelő?
Érdemes átgondolni, hogy milyen szennyeződések érhetik a burkolatot a használat során, pl. olajos, zsíros szennyeződések, falevelek által okozott elszíneződések. A Semmelrock Protect felületvédelemmel ellátott térköveink, lapjaink az ilyen erősen igénybevett felületek burkolására hivatottak szolgálni.

Semmelrock Concept, azaz hogyan variálhatóak a különböző funkciójú elemek?
A választásnál sokszor az is szerepet játszik, hogy a kertben helyet kapó egyéb objektumok miből készülnek. Ezért ajánlott átgondolni a térkő választásánál, hogy milyen ahhoz illő, színben, struktúrában harmonizáló elemek kerülnek még beépítésre, pl. támfal, lépcső, tipegő. Termékeink sokszínűségének köszönhetően egyszerűen összeválogathatók az egymáshoz illő elemek. A Kerti ötletek katalógusunkban és a honlapon teszünk ajánlásokat különböző kombinációkra, de a döntést egy piktogram is segíti, jelölve azt, hogy adott termék egy termékcsalád része.

Milyen szín illik a kertbe?
A színválasztás során fontos először a burkolandó felületek közvetlen környezetét szemügyre venni. Milyen felületekkel csatlakozik, milyen színek, anyagok találkoznak? Ebben nyújt segítséget saját fejlesztésű GardenVisions applikációnk. Termékeink változatos szín- és formavilágának köszönhetően széles választékot nyújtanak a rusztikus hangulatú térkövektől a klasszikus Penter klinkertéglákon keresztül a legmodernebb stílusú és exkluzív lapokig.

Honlap
Talán a legkényelmesebb és legegyszerűbb megoldás először a honlapon tájékozódni. A referenciafotók segíthetnek ötletet meríteni a tervezéshez, a beépítési tanácsok a kivitelezés megszervezéséhez. Termékeinkről részletesen termékadatlapjainkon tájékozódhat.

Alkalmazástechnikai útmutató
Minden termékhez kapcsolódóan letölthető az alkalmazástechnikai leírás. Térkövek és lapok esetében többféle rakásmintát tartalmaznak, azok mennyiségi igényével. A kerítések, támfalak esetében pedig a kivitelezés műszaki-technikai szempontból fontos kérdéseiben nyújt segítséget.

Általános információkat és a beépítésről, fenntartásról, tisztításról szóló tájékoztatónkat itt találhatja. Az általunk javasoltak szerint ajánlott a kivitelezés során eljárni, hogy maradandó, időtálló, szép burkolatot alkossunk a kertben.

GardenVisions applikáció
Legújabb fejlesztésű, ingyenesen letölthető applikációnkkal Ön is könnyedén megtervezheti és kiválaszthatja a kertjébe illő burkolatot. Az applikációról további információkat itt talál.

Koncepciótervezés
Szakszerű segítséget nyújtunk ingyenes szolgáltatásunk keretén belül. A tervezés során egy pontos, méretezett rajz alapján igény szerint elkészítjük a burkolatkiosztási tervet mennyiségi kalkulációval, valamint egy küldött kép alapján látványtervet is készítünk. További részleteket itt talál.

A megvalósíthatóság, a kivitelezés módja és lehetőségei befolyásolhatják a döntést, ezért még a megrendelés előtt javasolt szakmai tanácsot kérni kereskedő partnereinknél vagy felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel, aki jártas kültéri burkolatok, kerítések, támfalak építésében. Nagyobb falak, támfalak esetén akár statikus bevonása is szükséges lehet.

GardenVisions mobilalkalmazás

Töltse le Ön is díjmentesen!

A Semmelrock megújult mobilapplikációjának segítségével könnyedén megtervezheti terasza, kertje, kocsibeállója burkolatát, és megtalálhatja azt a térkövet, lapot, elrendezést és színvilágot, amelyről mindig is álmodott! 

További részletekért kattintson ide!

Hasznos információk a Semmelrock termékeihez
© Wienerberger s.r.o.

További hasznos információkra kíváncsi?

Partnerkereső